Érden épít új tesztbázist és irodaközpontot az AVL

Több millió eurós beruházással építi fel Érden új vállalati központját és tesztbázisát az AVL Hungary. Az érdi Tesco áruház mögötti területen 5,9 hektáron, két ütemben húzzák fel azt a létesítményt, ami első ütemben négyszáz, ha pedig teljesen elkészül, akkor ezer embernek adhat majd munkát – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón, amit Dirk Janetzko, az AVL ügyvezetője és T. Mészáros András polgármester tartott.

Hasonló tartalmaink:

Érden építi fel új vállalati központját és tesztbázisát a világ vezető független járműipari fejlesztő vállalatának hazai leányvállalata, az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary) – jelentette be mai közös sajtótájékoztatón Dirk Janetzko, az AVL AUTÓKUT Kft. ügyvezető igazgatója és T. Mészáros András polgármester.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A több millió eurós beruházás 5,7 hektáron, az érdi Tesco áruház mögötti területen épül fel, két ütemben. A két irodaház ezer dolgozó befogadására lesz képes. Az első irodaépület 2019 végére készül el – ebben az ütemben négyszáz munkahelyet biztosítanak majd. Ezzel párhuzamosan elindítják egy tesztbázis megépítését is, hagyományos és elektromos tesztpadokkal, és minél hamarabb nekifognak az irodaház másik szárnyának felhúzásához is – mondta el Dirk Janetzko, az AVL AUTÓKUT Kft. ügyvezető igazgatója.

image3

A cégnek Kecskeméten és Zalaegerszegen is működik egy-egy részlege Magyarországon, míg a központ Budapesten van. Ez utóbbi a jövő év végéig költözik Érdre. A tesztpadok 2020-ra lesznek üzemkészek, a rá következő évben pedig már teljes kapacitással üzemel majd a központ és a tesztbázis – hangzott el a sajtótájékoztatón.

image4

T. Mészáros András polgármester azt hangsúlyozta:  nagyon fontos, hogy az érdiek helyben találhassanak munkahelyet, és az itt vállalkozók sikeresek tudjanak lenni, a nagyobb cégek pedig megtalálják Érdet, ezt a logisztikai szempontból tökéletes helyen fekvő, vasúton és autópályákon egyaránt kiválóan megközelíthető várost, ami a Liszt Ferenc repülőtértől is mindössze húsz percnyi autóútra van.
– Nagyon örülünk ennek a fejlesztésnek, és reméljük, ezt még több is követi – zárta szavait T. Mészáros András.

image2

Az AVL vállalatcsoport 9500 alkalmazottjával a járműipar technikai fejlődésének egyik meghatározó globális szereplője, 2017-es forgalma elérte az 1,55 milliárd eurót.  Az AVL Hungary 15 éves története alatt élvonalbeli kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásláncrendszerek területén. Az AVL hazai részlegében 2010-ben még száz alatti, ma pedig már több száz munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban. Az AVL műszaki innovációi ma már öt kontinens személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép-, vasúti és hajóiparában jelennek meg, és a Magyarországon készülő személyautókban és haszongépjárművekben is jelen vannak. Ugyancsak kiemelten fontos a vállalat tesztpadi és kalibrációs tevékenysége. Az AVL Magyarország – a belső égésű motorok tökéletesítésén kívül – egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetkímélő elektromos és hibrid megoldásokra is.

Címkék