Norvég ellenfelet kapott az ÉRD!

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában megtartotta a női kézilabda EHF-Kupa harmadik, egyben utolsó selejtezőkörének sorsolását. Az ÉRD ebben a körben csatlakozik a küzdelmekhez és a norvég Storhamarral játszik a csoportkörbe jutásért.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD norvég ellenfele, a Storhamar Handball Elite a sorozat második selejtezőkörében csatlakozott a második számú nemzetközi kupához, ahol kettős győzelemmel, 51–34-es összesítéssel búcsúztatta honfitársát, a Byasent.

Az együttest a korábbi magyarországi légiós, Heidi Löke, illetve a magyar Juhász Gabriella is erősíti. A norvég bajnokságban négy forduló után a Storhamar három győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyen áll, miután a Gjerpent és a Fredrikstadot legyőzte, majd a Kristiansandtól kikapott, de a Skrimet is simán verte.

A párharc első mérkőzését november 10-én vagy 11-én rendezik Érden, míg a visszavágót egy héttel később a norvégiai Hamar városában, a Boligpartner Arenában.

A párharc két mérkőzésen dől el, a párosítások első mérkőzését november 10-én, vagy 11-én, a visszavágót egy héttel később, azaz november 17-én vagy 18-án rendezik. A továbbjutó tizenkét csapat mellé a Bajnokok Ligájából további négy együttes csatlakozik, így a csoportkörben négy négyesben folytatódnak a küzdelmek, amelyet várhatóan januártól február közepéig tartanak.

Női kézilabda, EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, párosítások
Viborg HK (dán)–ZORK Jagodina (szerb)
Kuban (orosz)–Mecalia Atletico Guardes (spanyol)
Team Esbjerg (dán)–Paris 92 (francia)
Handball Club Lada (orosz)–Siófok KC (magyar)
DHK Banik Most (cseh)–TusSies Metzingen (német)
Borussia Dortmund (német)–SCM Craiova (román)
MKS Perla Lublin (lengyel)–E.S Besancon Feminin (francia)
Herning-Ikast Handbold (dán)–SCM Ramnicu Valcea (román)
ÉRD HC (magyar)–Storhamar Handball Elite (norvég)
Dunaújvárosi Kohász KA (magyar)–Super Amara Bera Bera (spanyol)
Nykøbing Falster Håndbold – NFH (dán)–H 65 Höörs HK (svéd)
Zvezda Zvenigorod (orosz)–Sports Club Magura Cisnadie (román)

Címkék