Bemutatkozik a Környezetvédelmi Laboratórium

Talán kevesen tudják, de az Érd és Térsége Víziközmű Kft. Környezetvédelmi Laboratóriuma nemcsak a szolgáltatott és termelt ivóvíz, valamint az elvezetett szennyvíz minőségét ellenőrzi és vizsgálja folyamatosan, de magánszemélyek vagy cégek megrendeléseit is várja – például kútfúrás, állattenyésztés vagy egyéb olyan tevékenység kapcsán, amihez kötelezőek időszakonként a laboratóriumi víz-szennyvíz vizsgálatok.

Hasonló tartalmaink:

Minthogy a víziközmű társaság korszerűen felszerelt, akkreditált környezetvédelmi laboratóriummal rendelkezik, a kapacitásuk maximális kihasználása érdekében  külső megrendeléseket is ellátnak – akár magánszemélyek, akár gazdálkodó szervezetek megrendeléseit is fogadva például kútfúrás kapcsán, állattenyésztés vagy egyéb olyan tevékenység kapcsán, amihez kötelező elvégeztetni időszakonként a laboratóriumi víz-szennyvíz vizsgálatokat. A laboratóriumban elvégzett főbb vizsgálati típusok: – ivóvíz, – kútvíz, csapadékvíz, – szennyvizek és szennyvíziszapok fizikai, kémiai, bakteriológiai, és mikroszkópos biológiai vizsgálatai és azok kiértékelése, illetve az igazolások kiállítása hatóságok és támogató szervezetek felé.

A szolgáltatásról beszélt Jónás József, az Érd és Térsége Víziközmű Kft. műszaki szolgáltatási igazgatója az Érd FM 101.3-nak adott interjújában:

 

 

Címkék