Már kóstolgathatják az Érdligetit a nagycsoportosok

Hagyományosan négy  alkalmat szerveznek az Érdligeti Általános Iskolában az idei tanévben is, amikor a nagycsoportos óvodások belekóstolhatnak abba, milyen lesz majd az iskolai élet. Az első alkalomra november 15-én, csütörtökön 16:30-tól kerül sor a Diósdi úti épületben. Ősz lévén a csütörtöki foglalkozáson minden erről az évszakról fog szólni, tudtuk meg Vargáné Balogh Erika igazgatónőtől.

Hasonló tartalmaink:

A csütörtöki egyórás foglalkozáson, ahol forgószínpad szerűen mennek a nagycsoportosok majd egyik programról és tanteremből a másikba, játékos formában fogják az ősz témakörét feldolgozni sok-sok énekkel és kézműveskedéssel, de például matematikával és informatikával is.

A december 6-ai iskolakóstolgató tematikája a tél és a téli ünnepkör lesz, március 7-én  az érzékszervekkel ismerkednek a gyerkőcök, április 4-én pedig a testmozgásé, a sporté lesz a főszerep. Januárban már az is el szokott dőlni, kik lesznek a következő évi 1. osztályosok tanítói, ezért a két utolsó alkalommal már célirányosan ők fognak a gyerekekkel foglalkozni.

“A cél az, hogy egy kicsit zökkenőmentesebbé tegyük a váltást az óvodából az iskolába, hiszen eddig a játék volt a gyerekek fő tevékenysége, amit az iskolakezdéssel – az átmeneti időszakban  – a játékos tanulás vált fel, később pedig már a tanulásé a fő szerep, és a játék csak utána következik”, magyarázta el kérdésünkre Vargáné Balogh Erika igazgatónő. “Nagyon fontos, hogy ne féljenek, ne szorongjanak ettől a változástól az iskolakezdők. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha megismertetjük velük a helyet, a körülményeket, ahol majd a tanévet fogják tölteni, illetve a tanítókat, akik majd szintén sokat segítenek nekik, hogy ne legyen olyan nehéz elköszönni az óvodától”, tette hozzá.

Az Érdligeti általános Iskolában nemcsak népszerűek, de sikeresek is szoktak lenni az iskolakóstolgató foglalkozások. Az idei 1. évfolyamon maximális létszámmal indultak az osztályok, így 120 gyerek kezdhette meg itt az 1. osztályt, és a a következő tanévben is ekkora jelentkezésre számít a vezető.

(A kép az egyik tavalyi iskolakóstolgatón készült.)

Címkék