Dobozoljunk a rászoruló gyerekeknek!

Országszerte körülbelül 300 ponton lehet leadni a 0-18 év közötti rászoruló gyermekeknek, fiataloknak szánt ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójában november 30-december 20 között. A diósdi Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár már 2012 óta az akció egyik hivatalos gyűjtőpontja. Az idén 15 éves karitatív programot évről évre közszereplők népszerűsítik: idén például Chuck Norris indította el a gyűjtést.

Hasonló tartalmaink:

“A cipősdobozokba lehet tenni játékot, édességet, higiéniai felszerelést, írószert, bármilyen iskolai felszerelést, aminek egy kisgyermek örülne. Fontos tudni azonban, hogy nemcsak a picikre lehet gondolni, hanem a nagyokra is, ugyanis nekik évről-évre kevesebb csomag érkezik,” hívta fel az adományozók figyelmét Kurja Tímea, a Cipősdoboz Akció programvezetője.

A leadott ajándékokat már a  gyűjtési időszakban elkezdik szétosztani a gyermekotthonok, kórházak, fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézmények, családok átmeneti otthonai, bölcsődék, óvodák, iskolák között, de az ajándékozás egészen karácsonyig folytatódik. Igyekeznek mindenhol ott lenni és akik csak hozzájuk fordulnak segítségért, mindenhova juttatni a meglepetésekből.

Az ügyet idén olyan illusztris közszereplők is népszerűsítik, mint Radics Gigi, -, aki tavaly csatlakozott hozzájuk, és idén nemcsak a kampányban, de nagyon sok átadó ünnepségen vesz részt személyesen – , de velük dobozol Mező Misi és a Magna Cum Laude, Babos Tímea, Dér Heni, Kollányi Zsuzsi, Váczi Gergő, Bereczki Zoltán és a Margaret Island zenekar, Michelisz Norbert és Vujity Tvrtko is.

Diósdon a Kék Géza Művelődési Házban és Könyvtárban lehet leadni a csomagokat nyitvatartási időben, november 30. és december 20. között. Bővebb információ a www. ciposdoboz.hu  oldalon található.

 

(kép: MTI/Kovács Tamás)

Címkék