Szurkolók Mikulása a Habilitációs Központban

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el, kedves Télapó! – énekelték teljes átéléssel a gyermekdalt a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljai, akikhez szerda délelőtt látogatott el a Mikulás, az Orange Dragons Szurkolói Klub tagjainak szervezésében. A szurkolók ajándékcsomagokkal és egy nagy láda gyümölccsel lepték meg az akadályozottsággal élő fiatalokat.

Hasonló tartalmaink:

A Mikulás várásánál talán csak a karácsonyi angyalé lehet izgalmasabb. Ezt a gyermeki izgatottságot élhettük át a Habilitációs Központ fiataljai közt szerda délelőtt, míg a nagyszakállúra várakoztunk, és arról beszélgettünk, hogyan készültek a Mikulás fogadására. Legtöbben a Hull a pelyhes kezdetű gyerekdallal, volt, aki Weöres Sándor Száncsengőjével, az egyik fiatal pedig a saját versével.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Hetek óta nagy volt az izgalom, jön-e idén a Mikulás. Gyakoroltak, verseket mondtak, sőt, költöttek is. A fiataljaink minden évben nagy-nagy szeretettel várják az Orange Dragon Szurkolói Klub tagjait, és mi, felnőttek nagyon hálásak vagyunk nekik ezért a figyelmességért – mondta tudósítónknak Bleicherné Huszár Zsuzsanna gyógypedagógus.

A Mikulás nem egyedül érkezett: hozta magával a krampuszát is, no meg néhány segítőjét – civilben mindnyájan az Orange Dragons Szurkolói Klub tagjai. Az ajándékok átadását követően mód nyílt egy kis beszélgetésre, közös fotózkodásra is a Mikulással, és aki akarta, énekelhetett, szavalhatott is neki.
– Ez a negyedik alkalom, hogy meglepjük a fiatalokat. Ilyenkor, ünnep előtt mindenki felajánlja, amit hozzá tud tenni ehhez az akcióhoz: volt, aki mandarint küldött, volt, aki csokoládét, és vettünk is sok mindent a csomagokba: írószereket, szaloncukrot, almát – mondta tudósítónknak Endrész Csaba, a jótékonysági akció főszervezője.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nem ez az egyetlen akció, amit a Dragonok szerveznek: a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítványnak is gyűjtenek, és felvették a kapcsolatot a Topoly utcai idősotthonnal is; az ott élőket szeretnék meglepni olyan használati tárgyakkal, amelyekre az öregeknek szükségük van (rádió, kislámpa, vasaló stb.). Januárban pedig a hajléktalanszállót szeretnék támogatni, ahogy ezt az idei év elején is tették.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De ne szaladjunk ennyire előre, hol van még a január! A Habilitációs Központban még gőzerővel készülődnek a karácsonyra: az adventi vásárokra, amelyeken a szociális foglalkoztatás keretében, iparművész irányításával készített ajándéktárgyakat árulják. A Csengettyű Együttes fellépései is megszaporodnak ilyenkor, azokra is próbálni kell, és még kutyás terápián is részt vesznek a fiatalok. Így a december igencsak mozgalmasan telik a gondozottak és nevelőik számára, egészen a december 20-ai karácsonyi ünnepségig, amely – mint megtudtuk – több meglepetést is tartogat majd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék