A második győzelem

Megszerezte második győzelmét a Budapesti Honvéd-Érd csapata a Rusorán Péter 2002-es gyermekbajnokságban.

Hasonló tartalmaink:

A Vargáné Gazdag Erika vezette, másfél éve alapított kihelyezett vízilabda szakosztály, a Budapesti Honvéd-Érd első szezonjában már második győzelmét aratta, miután a Rusorán Péter Gyermekbajnokság 16.-23. helyéért szóló rájátszásának helyosztó mérkőzésén, az ötödik fordulóban is legyőzte az Aquaworm gárdáját.

Az érdiek első győzelmüket még februárban aratták, amikor ugyancsak az Aquaworm ellen nyertek 8–7-re. Feljődésüket pedig jelzi, hogy a Kőér utcai uszodában (a Honvéd otthonában) már 10–6-ra nyertek a sereghajtó ellen.

A szezon elején Vargáné Gazdag Erika, a csapat edzője és Novák Ferenc, a Racionet-Honvéd vízilabda szakosztályának vezetője sem jósolt sok sikert a csapatnak, sőt, az edzőnő akkor azt mondta, hogy idén még nem lesz meg az első győzelmük, de – mint kiderült – minden bizonnyal saját örömére, tévedett. Merthogy tanítványai két sikert már magukénak tudhatnak.

A Budapesti Honvéd-Érd az Aquaworm ellen nem kezdett jól – ha a folytatást vesszük alapul –, hiszen az első negyedet „csak” 2–2-re hozta, a másodikat viszont 3–1-re, a harmadikat 3–2-re, a negyediket pedig 2–1-re nyerte köszönhetően a négy gólig jutó Reményi Tamásnak, így 10–6-os sikert aratott.

A Budapesti Honvéd-Érd szerepléséhez hozzá kell tenni, hogy egyrészt az első labdás edzéseiket tavaly májusban végezték, az előtt csak úsztak. Másrészt a csapatban alig néhány 2002-es születésű játékos van, számos 2003-as, 2004-es, sőt akadt olyan találkozó is, ahol 2005-ös pólós is medencébe szállt.

Éppen ezért a szakosztály folyamatos toborzást tart az ÉRD Aréna uszodájában.

Eredmény: 

Budapesti Honvéd-ÉRD – Aquaworm 10–6 (2–2, 3–1, 3–2, 2–1)

Gólszerzők: Reményi 4, Labossa, Veres A. 2–2, Hegedűs, Magosi 1–1, ill. Dósa 3, Kedves 2, Csósza 1.

HUVK SE II. – Budapesti Honvéd-Érd 15–2

Gsz.: Hódi 4, Fodor 3, Zsigmond, Bugyinszki 2–2, Komlósi, Kari, Tarcsay, Warvasovszky 1–1, ill. Greksa, Reményi 1–1.

A forduló további eredményei:

Rájátszás – 16-23. helyért – 5. forduló

BVSC-Póló leány – Domino Avus 2–8

Domino Avus – Bókay-KSI 9–9

BVSC-Póló Zugló II. – BVSC-Póló leány 8–3

Új-Hullám SE – HUVK SE II. 4–10

Bókay-KSI – Új-Hullám SE 12–3

Aquaworm Kft – BVSC-Póló Zugló II. 0–32

Címkék