A segítőket ünnepelték

November 12-e a szociális munka napja. Ebből az alkalomból ünnepeltek pénteken a Szociális Gondozó Központ egységeinek munkatársai. Az év 364 napján gondozzák bölcsődés gyermekeinket, ápolják idős szüleinket, foglalkoznak a sérültekkel, az elesettekkel, a nehéz körülmények közt élőkkel, ez a 365-ik nap azonban a közös ünneplésé volt.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi szociális ágazatban dolgozók szívvel, lélekkel végzik a munkájukat – ezt érzik mindazok a lakosok, akikkel nap mint nap találkoznak, akiknek a város által nyújtott szolgáltatásokat közvetítik. Úgy érzem, ezt másként nem is lehet csinálni. Remélem, munkájuk megbecsülése évről évre nőni fog. Ha kis lépésekkel is, de efelé haladunk, és igyekszünk ennek érdekében mindent megtenni – fogalmazott köszöntőjében Simó Károly alpolgármester, a város köszönetét tolmácsolva, és azt a reményét fejezve ki, hogy ez a lelkesedés, kitartás és lelki odafordulás a jövőben is megmarad.

A péntek délelőtti ünnepségen Récsei Krisztina intézményvezető külön-külön méltatta és megköszönte a Gondozó Központ minden egységének munkáját, és megemlékezett a kolléganőjükről, a sokak által ismert és szeretett Ellyről, aki ezen a héten hunyt el.

Ez a nap azonban nem csupán az emlékezésé, hanem az örömé is volt: ünnepelték és köszöntötték Bolyki Esztert, aki éveken át vezette a Habilitációs Központ Csengettyű Együttesét. Érd közgyűlése megszavazta, hogy idén Bolyki Eszter nyeri el az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat, és bár a kitüntetést csak a következő testületi ülésen veszi majd át, a szociális ágazat már most ünnepelte.

Bolyki Eszter életútját, munkásságát dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő ismertette és méltatta, hangsúlyozva: évtizedek alatt több száz tehetséges növendék vált nemcsak zeneszerető, hanem muzsikát, művészetet értő és művelő emberré.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Munkásságát mindig alázattal, szeretettel, odaadással, szerénységgel, a szolgálatra való készséggel tette. Kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket képes volt továbbadni is – emelte ki Aradszki András.

A szociális munka ünnepén az egybegyűlteknek Bolyki Balázs, Eszter fia énekelt, aki szintén köszöntötte édesanyját; elkísérte őt fia, Bolyki Gergő, aki egy verset mondott el a nagymamájának, meghitt pillanatokat varázsolva a teremben. Nem maradhatott el a Csengettyű Együttes fellépése sem – a Habilitációs Központ fiataljai így köszönték meg az alapító Eszter néni sok éves munkáját.

Felmerülhet a kérdés, miért van szükség a szociális munka ünnepére, külön megbecsülésére?
– A szociális ágazat dolgozói az egész lakosságért, nemzetért, az egyénekért, családokért dolgoznak, közfeladatot látva el. Egy évben egyszer meg kell köszönni a munkájukat, amit mindenkiért végeznek. Mi nem állunk a reflektorfényben, de csendben ott vagyunk, amikor szükség van ránk – fogalmazott kérdésünkre Récsei Krisztina.

Címkék