A legnagyobb ajándék

Szülők és gyermekeik közös játéka volt a célja a szerda délelőtt megtartott gyereknapi programnak az Ófalusi Óvodában, ahol a gyerkőcöket különböző, mozgásos próbák várták az egész udvaron. A játék után pedig Bölöni Réka társulata (ezúttal a bábos, színésznő nélkül) adta elő Az öreg halász és a nagyravágyó feleségének meséjét.

Hasonló tartalmaink:

Az udvar egyik részén hosszú sor ácsorgott a célbadobós előtt: itt babzsákkal és labdával, kicsit távolabb karikával kellett célba találni. Az anyukák, apukák meg hangosan szurkoltak a lurkóknak: a mai nap arról szólt, hogy közösen játsszanak itt, az óvodában (is). Népszerű volt még a kicsit nehezebbnek tűnő dobozlépegető (ami a gólyalábra hasonlít, azzal a különbséggel, hogy a doboz, amin az ember gyermeke lépeget sokkal alacsonyabb, és egy kötél van ráerősítve, amit a kezünkben tartva segíthetünk a járásban). Nagy sikernek örvendett természetesen a motorverseny is, ahol ügyesen kellett szlalomozni a bóják körül. Sőt, olyan réges-régi, de talán még mindig felkapottnak számító játék is előkerült, azaz az aszfaltra került – egy óvónőnek köszönhetően -, mint az ugróiskola.

20180530_100645

Egy nagycsoportos ovis, Niki arról áradozik nekem, hogy ez élete legszebb napja, mert együtt lehet a barátaival, és kedvére játszhat. Egy másik, kiscsoportos kislány annak örül a legjobban, hogy anyukájával lehet együtt. Mire megjönnek a bábosok, a gyerekek már kicsit elfáradnak a sok mozgástól, és érdeklődve hallgatják Az öreg halász és a nagyravágyó feleségének meséjét – fuvolával kísérve, bábokkal eljátszva.

20180530_111634

“A mozgás alapvető szükséglete a gyerekeknek, ezért gondoltak most is ki az óvónők mozgásos feladatokat, és ezért van rengeteg mozgásos játék év közben is. A befolyt 1%-kal mindig ilyeneket szoktunk beszerezni”, magyarázza Pócsiné Sivák Erzsébet, tagóvoda-vezető. A gyerekek trambulinozhatnak, gerendázhatnak itt, de év közben is népszerű a dobozlépegető, amiből az igazgatónő is készített párat találékony módszerrel, raklap újrahasznosításával. És amire állandóan igény van, az a labda. Ahogy az igazgatónő magyarázza, ezek mind idegrendszert erősítő játékok, aminek nagyon jó hatása van az ovisok fejlődésére.

20180530_100409

Minden egyes szülő, aki részt vett a szerdai eseményen, emléklapot kapott, köszönetképpen, hogy a munkája ellenére időt szánt a gyerekére. “Ez a  legnagyobb ajándék”, mondja az igazgatónő, majd hozzáteszi, hogy nemrégiben 15 gyereket kérdeztek meg, minek örülnének jobban: egy játéknak vagy annak, hogy a szüleikkel játszanak. 13-an az utóbbit választották.

Mint azt később az igazgató tudatta munkatársunkkal, a gyerekek ma igen boldogak lehettek, hiszen rekord létszámú 43 szülő jött el az ovis gyereknapra.

Címkék