Nincs többé behajtási díj
2018
ápr. 27

Nincs többé behajtási díj

Csütörtöki ülésén a közgyűlés visszavonta a tavaly tavasszal elfogadott behajtási rendeletét, egy magasabb szintű jogszabály módosítása miatt ugyanis az önkormányzat jelenleg nem róhat ki behajtási díjat. A képviselők kiválasztották az Eurovelo 6 kerékpárút érdi nyomvonalát, elfogadták a Tolmács utca megépítését tartalmazó beruházási célokmányt. Egy csütörtöki döntés értelmében Érd pályázatot nyújt be az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására, azaz járdaépítésre. A képviselők módosították a szociális támogatásokról szóló rendeletet is.

Tovább...
Európában is egyedülálló kerékpárút épülhet
2016
szept. 29

Európában is egyedülálló kerékpárút épülhet

Október 10-én elkezdődhet az Alispán utcában a régi IPOSZ székháznak a felújítása. Többek között erről is döntöttek szeptember 29-én Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői. Az ülésen döntés született arról is, hogy a város azt a koncepciót támogatja, hogy az érdi és a százhalombattai téglagyár között a Duna fölött egy hídon át vezessen a kerékpárút.

Tovább...
Döntött a kormány az érdi bicikliút-szakaszról
2016
aug. 4

Döntött a kormány az érdi bicikliút-szakaszról

Mintegy 30 milliárd forint értékű kerékpárút fejlesztésről született döntés. A turisztikai szempontból legfontosabb útvonalak fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősítették - jelentette be Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Tovább...