Miután elkészült a Teleki Sámuel Általános Iskola tornaterme, az Aikido-sok is visszatérhettek régi otthonukba. Kiss Károly klubvezetővel nem csak a teremfelújítás idején adódott nehézségekről, hanem az aikidóról, annak múltjáról, és a többi küzdősporttal való kapcsolatáról is beszélgettünk.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában hosszú évek óta tartanak Aikido edzéseket. A tornaterem felújítása miatt azonban néhány hétre kénytelen voltak elhagyni jól megszokott helyüket.

Jelenleg 10 fő alatt van a sportolók száma, ami lehetne több is, ezért várják az új jelentkezőket a klubnál, hiszen Kiss Károly elmondása szerint a rendelkezésükre álló szőnyegmennyiség esetén 14-16 fő volna az ideális létszám, és természetesen a kezdőkre is számítanak.

De mi is tulajdonképpen az aikidó? Természetesen van kapcsolat és hasonlóság az aikidó és a többi küzdősport között, az egyik legfontosabb jellemzője azonban az, hogy ebben a műfajban, nincs versenyeztetés, az egyik legfontosabb alapelv a jó hangulat, és ezt igyekeznek az érdi klubnál is szem előtt tartani. Így aki szeretne részt venni a foglalkozásokon, biztos lehet abban, hogy családias, baráti légkörbe csöppen.

 

Would you like to replay the video?
Címkék