Szirmok – 30. Jubileumi hangverseny

 

Fennállásának harmincadik születésnapját nagyszabású kórustalálkozóval ünnepelte az érdi illetőségű Szirmok Női Kar a hétvégén. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban megtartott eseményen több helyi illetve környékbeli kórus is fellépett.

Hasonló tartalmaink:

A meghívott kórusok mellett az est vendége volt az érdi zeneiskola tanáraiból álló Bach Kamarazenekar, valamint a szintén helyi Magtár tánccsoport is. Ahogy az esemény szervezője, a Szirmok karnagya fogalmazott, ez a mostani a jubileumok éve, hiszen nem csupán ők, hanem a többi, vendég kórus is jeles évfordulókhoz érkezett az idén.
Az 1984-ben alapított Szirmok Női Kar repertoárja igen széles, a középkori és a kortárs zeneszerzők művei is jól megférnek egymás mellett. A kórus a városi rendezvényeken túl rendszeresen járja az országot, és külföldön is többször adtak már koncertet. A születésnapi ünnepségre összeállított műsor kapcsán a kórusvezető elárulta, egy meglepetéssel is készültek a rendezvényre.
Saját bevallásuk szerint, a Szirmok Női Kar közösségét az éneklés szeretete tartja össze. Mint mondják, örömmel járnak a próbákra és az azon kívüli baráti találkozókra is. Ugyanakkor az, hogy ilyen hosszú időn át fenn tudtak maradni – többek között – annak is köszönhető, hogy a kórusvezetők és a tagok mindig színvonalas szerepléseket biztosítottak. A kórus reméli, hogy mindez a jövőben sem lesz másképp.

 

 

 

fotók: Boros Sándor

Címkék