A Föld Napja alkalmából szelektív hulladékgyűjtési road show elnevezéssel egész napos programot tartottak a Főtéren. A rendezvényen számos érdekes, a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladatot oldottak meg a résztvevő gyerekek. A programon több mint 900 óvodás és általános iskolás vett részt.

Hasonló tartalmaink:

 

Idén immár harmadik alkalommal szervezte meg az Érdi Fidesz Zöld Tagozata a szelektív hulladékgyűjtési road show-t Érden. A rendezvényen résztvevő óvodásoknak és iskolásoknak interaktív játékok és feladatok segítségével mutatták be a csomagolási eredetű hulladékok gyűjtésének, szétválogatásának és hasznosításának folyamatát.

A rendezvény másik főszervezője az ÖTHÉT Egyesület, akik szintén mindig nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre.

 

Would you like to replay the video?

 

Az idei rendezvény fővédnöke T. Mészáros András polgármester volt, aki fontosnak tartja a különböző környezetvédelmi programok megszervezését a városban.

A szelektív hulladékgyűjtés ugyan csak egy a környezet terhelését csökkentő praktikák közül, mégis nagyon hasznos és látványos eredménnyel jár, és akár az egészen kicsi gyerekek által is elsajátítható – hangzott el a rendezvényen.

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

 

Címkék