Ma délben adják át a kivitelezőnek a 6-os úton létesítendő új zebrás gyalogátkelő munkaterületét. Az átkelő jórészt állami finanszírozású, amihez az önkormányzat saját forrásból bruttó: 723.900 Ft.-al járult hozzá.

Hasonló tartalmaink:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által 2010. novemberében „A gyalogosok védelmének növelésére, a járművek sebességének csökkentésére alkalmas beavatkozások, valamint az országos közutakon levő balesetveszélyes csomópontok tervezésének társfinanszírozására” címmel pályázati felhívást tett közzé – amelyen Érd támogatást nyert gyalogátkelőhely terveinek elkészítésére a 6. sz. főút 18+670 km szelvényében.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésbiztonsági beavatkozások megvalósítására biztosított forrást Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ számára. E forrás terhére lehet megvalósítani az említett gyalogátkelőhelyet is, amely az az érdi önkormányzat számára jó lehetőség ahhoz, hogy a 6. sz. főút ezen része a gyalogosok számára biztonságosabbá váljon. A projekt megvalósítására társfinanszírozási konstrukciót ajánlottak fel, amelyben az önkormányzati önrész mértéke a teljes bekerülési költség 10 %-a. Miután a tárca a forrás felhasználására vonatkozó projektlistát jóváhagyta, az abban szereplő projektek e forrás terhére 2014. I. félévében elkészülhetnek.

Az új zebra létesítésének szükségességét lakossági kérések és a baleseti adatok is alátámasztják: 2005. és 2009. között 1 halálos, 11 súlyos és 19 könnyű sérüléssel járó baleset történt az érintett buszmegállók környezetében.

 

Címkék