T. Mészáros András polgármester és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke adta át ma délelőtt az érdi bokszolóknak az Érdi Boksz Klub új edzőtermét. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Balzsay Károly profi világbajnok bokszoló is.

Hasonló tartalmaink:

 

Az Érdi Boksz Klubot 2009-ben alapította Dobrádi Zsolt és Dobrádi Csilla. A testvérek korábban Európa-bajnoki érmeket is adtak a sportágnak.

Az új terem átadásán dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke köszöntő beszédében hangsúlyozta: fontosnak tartja az érdi ökölvívás népszerűsítését, mivel a város jelentős bázisa a sportágnak. Az ökölvívás a napokban került be a kiemelt sportágak közé, ezáltal reményei szerint sok fejlesztés várható a bokszban.

Csötönyi Sándor kiemelte: „Valamikor Érden nagyszerű bokszélet volt, Csizmadia Zoltántól Árpási Antalon át egészen az Európa-bajnoki bronzérmes Dobrádi Csilláig. Igazán kiugrási lehetőség azonban eddig nem volt. Most azonban adottak a feltételek ahhoz, hogy újra felvirágozzon az érdi ökölvívás.” A Szakszövetség elnöke kiemelte és megköszönte a városvezetés támogatását, amely az érdi kézilabda és a labdarúgás mellett immár a bokszot is segíti.

 

Az Érdi Boksz Klubot mind a város önkormányzata, mind a Magyar Ökölvívó Szakszövetség támogatni fogja, hogy megfelelő, kulturált körülmények között készülhessenek a versenyzők. A Sportágfejlesztési Program keretein belül az ökölvívással együtt számos sportág utánpótlásbázisa is feltöltődhet.

 

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a város minden lehetséges eszközzel támogatni fogja a sportágat, és reményét fejezte ki, hogy a boksz klub sikeres sportolókat nevelhet a jövőben is.

 

„A célunk, hogy minél több gyereket tudjunk kinevelni, és eredményes élsportolói szintre felhozni. Az egyesületben jelenleg nyolc éves kortól egészen ötven éves korig vannak ökölvívók, gyakran huszonöten is vannak egy-egy edzésen.” – mondta Dobrádi Zsolt, az Érdi Boksz Klub alapítója és edzője.

 

Az átadón tiszteletét tette Balzsay Károly is, aki 2010-ben WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címet is szerzett, majd idén nyirokrákot diagnosztizáltak nála. Balzsay az Érd Médiacentrumnak elmondta: pár nappal ezelőtt volt teljes kivizsgáláson, ahol minden tesztje negatív lett, így „kiütötte a rákot”. A továbbiakban visszatér a KSI ökölvívóihoz, és folytatja az edzősködést.

 

 

 

 

Domonkos Bálint, fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék