Több mint ötezer Pest megyében élő hátrányos helyzetű álláskereső kapott segítséget a TÁMOP 1.1.4 „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” program keretében. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Pest megyei részprojekt záró rendezvényén úgy fogalmazott, a kormány foglalkoztatáspolitikájának köszönhetően egyre közelebb jutunk országosan a stabil gazdaságot jelentő ötmillió foglalkoztatotthoz.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Sikeresen zárt Pest megyében szeptemberben a TÁMOP 1.1.4 „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban”elnevezésű kiemelt uniós projekt. A projekt célja az volt, hogy a célcsoportjába tartozó személyeket hatékonyan segítse a támogatás nélküli munkaerőpiacra, komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal.

„A kiemelt uniós projekt nyújtotta lehetőségekkel és támogatásokkal élve a megyében sikerült csökkenteni a munkanélküliséget, elsősorban a helyi kis- és középvállalkozásokat támogatásával” – emelte ki a szeptember 26-i záró rendezvényen Tarnai Richárd kormánymegbízott. Hozzátette, az érintett álláskeresők minél nagyobb arányú integrációját és tartós, nyílt munkaerőpiacon való megmaradását célozták meg.

A TÁMOP 1.1.4 projekt konzorciumban valósult meg a közép-magyarországi régióban a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ által, szorosan együttműködve a járási hivatalok munkaügyi kirendeltségeivel.

 

kormanyhivatal.hu

 

 

Címkék