Az alakuló ülést követően az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére városi ünnepséget tartottak. A megemlékezésen köszöntőt mondott T. Mészáros András polgármester, az ünnepi műsort pedig a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai adtak.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

Would you like to replay the video?

A Főtéren megtartott városi ünnepség a Himnusz közös eléneklésével vette kezdettét a Vörösmarty Mihály Gimnázium énekkarának közreműködésével, majd Müllhauser Attila az intézmény tanulója adta elő Jobbágy Károly A rádió mellett című versét. Ezt követően T. Mészáros András polgármester köszöntője következett, aki olyan események felsorolásával kezdte beszédét, melyek a 2006. október 23-án történteket idézték meg az 1956. október 23-án történtekkel párhuzamban. T. Mészáros András köszöntőjét a Vörösmarty Mihály Gimnázium énekkarának előadás követte, majd dr. Szigethy Gábor író, rendező lépett a mikrofon mögé, hogy elmondhassa ünnepi beszédét.

Szigethy Gábor Bibó István egykori államminiszterre emlékezett, aki elmondása szerint 1956. november 4-én tudta, hogy Magyarországon a forradalom győzött, a szabadságharcunkat viszont vérbe fojtották.

Majd Erényi Júlia, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulójának éneke következett a Forrás Néptáncegyüttes táncosainak közreműködésével, ezt követően került sor a koszorúzásra. Érd Megyei Jogú Város nevében dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester helyezte el az emlékezés virágait, majd a három alpolgármester, Tóth Tamás, Simó Károly és dr. Bács István emlékezett kegyelettel. Érd Megyei Jogú Város közgyűlésének Fidesz frakciója nevében Fülöp Sándorné, Kopor Tihamér és Dongó Ignác koszorúzott. Az ünnepség hátralévő részében a pártok, egyesületek, civil szervezek képviselői és a jelenlévő megemlékezők is elhelyezték koszorúikat az 1956-os hősökre emlékezve.

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

 

Címkék