Október 23-án délelőtt megtartotta alakuló ülését Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az eseményen letették az esküt a képviselők és a polgármester, valamint az ülésen megválasztották az alpolgármestereket is.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

A csütörtökön megtartott alakuló közgyűlés a helyi választási bizottság elnökének tájékoztatójával kezdődött. Dr. Csigi Zsolt a választások lebonyolításáról és eredményéről tájékoztatta a jelenlévőket. Az alakuló közgyűlésen köszöntőt mondott dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára.  T. Mészáros András polgármester átvehette megbízólevelét, valamint a polgármester és a települési képviselők eskütétele is megtörtént. Ezen kívül megválasztották a közgyűlés bizottsági elnökeit és tagjait, majd a bizottsági tagok eskütételére is sor került.

A két főállású alpolgármesternek dr. Bács Istvánt és Simó Károlyt választották meg, az alakuló közgyűlésen természetesen az alpolgármesterek eskütélére is megtörtént. T. Mészáros András általános helyettesének Simó Károlyt jelölte meg.

A városvezetés legfontosabb célkitűzése az előttük álló ciklusban folytatni a városfejlesztési politikát, amely az elmúlt években jellemezte munkájukat, és amely mintegy 50 milliárdos beruházást tett lehetővé. T. Mészáros András elmondta, hogy bár az elmúlt ciklusban nem számíthattak ellenzéki munkára, a jövőben mindenképpen együttműködést vár az ellenzéktől.

Az alakuló közgyűlésen Balogh Zoltán miniszter javaslatára T. Mészáros András elismerő oklevelet adott át két érdi pedagógusnak, illetve egy helyi oktatási intézmény képviselőjének, megköszönve ezzel munkásságukat. Az elismeréseket Benkó Irén Márta, Fűzi István László, valamint az Érdi Kós Károly Szakképző Iskola tantestülete nevében Veszprémy Barna intézményvezető vehette át.

 

Would you like to replay the video?

 

 fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék