14_11_12_lampionosfelvonulas_3A hagyományokhoz híven Szent Márton nap alkalmából idén is lampionos felvonulást rendeztek az érdi Marianum Általános Iskolában. A tanulók a saját maguk által készített lampionokkal vonultak az iskolától a Jézus Szíve templomig, ahol a német nemzetiségi tanterv szerint tanuló diákok Szent Márton püspök életének egy epizódját adták elő.

Hasonló tartalmaink:

 

Hosszú évekre nyúlik vissza a lampionos felvonulás hagyománya a Marianum Általános Iskolában. Szent Márton napján minden esztendőben összegyűlnek a kisiskolások, hogy lampionokkal vonuljanak a közelben lévő templomhoz. A gyermekek számára különleges élményt nyújt a lampionos felvonulás, és az eseményt minden esztendőben lázas készülődés előzi meg. Az igazgatónő elmondta, hogy bár minden évben izgalommal tölti el a gyermekeket a lampionos felvonulás, természetesen átérzik az esemény fontosságát is, és jól ismerik Szent Márton püspök legendáját.

A rendezvényen a szülők is jelen lehettek. A sötétre való tekintettel elkísérhették gyermekeiket a templomig, sőt az érdeklődők a templomba is bemehettek, és megtekinthették a tanulók előadását Szent Márton püspök életéről.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék