Lampionos felvonulás

vlcsnap-2015-11-12-19h26m47s66Szent Márton nap alkalmából, november 11-én, szerdán délután idén is megtartották a lampionos felvonulást a Marianum Általános Iskolában. A tanulók a saját maguk által készített lampionokkal vonultak az iskolától a Jézus Szíve templomig, ahol a német nemzetiségi tanterv szerint tanuló diákok Szent Márton püspök életének egy részletét idézték fel előadásukkal.

Hasonló tartalmaink:

Immár 25 éve minden esztendőben megszervezik a Marianum Általános Iskolában a lampionos felvonulást. Szent Márton napján minden évben összegyűlnek a kisiskolások, hogy lampionokkal vonuljanak a közelben lévő templomhoz és felidézzék Szent Márton történetét, legendáját.

vlcsnap-2015-11-12-19h30m59s101A gyermekek számára különleges élményt nyújt a lampionos felvonulás, és az eseményt minden esztendőben lázas készülődés előzi meg. Takácsné Tóth Noémi, a Marianum Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy bár minden évben izgalommal tölti el a gyermekeket a lampionos felvonulás, természetesen átérzik az esemény fontosságát is, és jól ismerik Szent Márton püspök legendáját. Takácsné Tóth Noémi hozzátette: minden korosztály másképp éli meg ezt az eseményt.

A rendezvényen a szülők is jelen lehettek. A sötétre való tekintettel elkísérhették gyermekeiket a templomig, sőt az érdeklődők a templomba is bemehettek, és megtekinthették a tanulók előadását Szent Márton püspök életéről.

Would you like to replay the video?
Címkék