iskolaikozetkeztetesÁrnövekedésre lehet számítani január 1-jétől a közétkeztetésben, a nyersanyag-normák törvényben előírt emelkedése miatt. Az önkormányzat a továbbiakban is jelentős mértékben támogatja a közétkeztetést, de így is 5-20%-os díj-emelkedés várható.

Hasonló tartalmaink:

 

2015. január 1. napjától lép hatályba az a rendelet, mely részben módosítja, részben új elemekkel egészíti ki a korábbi közétkeztetésre vonatkozó szabályozást. Szabályozza az óvodai, iskolai menzákon adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, a különböző életkori csoportokra lebontva meghatározza, hogy a különböző táplálékcsoportokból mennyit kell biztosítani a gyerekeknek, rögzíti az irányadó tápanyag-beviteli normákat, a tiltott élelmiszereket. A sótartalomra vonatkozó intézkedések az ötévesnél fiatalabb gyerekek számára január 1-jén lépnek hatályba, az idősebbeknél fokozatosan, 2021-ig kell elérni a kívánatosnak tartott öt gramm/nap adagot.

 

Érd Megyei Jogú Város intézményeiben a közétkeztetést 2011. november 19-től a PENSIÓ Minőségi Közétkeztetés Kft. látja el. A Kft. ügyvezetője tájékoztatást nyújtott arról, hogy annak érdekében, hogy a Rendelet előírásainak maradéktalanul eleget tudjanak tenni, feltétlenül szükséges a jelenleg hatályos nyersanyagnorma emelése.

 

Címkék