A szociális törvényben meghatározott önkormányzati feladatok mindegyike teljes körűen elérhető a városban, de a rendszer fejlesztésén is gondolkozik az önkormányzat, keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel egy hatékony, de költségkímélőbb megoldás alakítható ki a jövőben.

Hasonló tartalmaink:

 

A szociális szolgáltatástervezési koncepció arról szól, hogy az önkormányzat a szociálisan rászoruló személyek részére nyújtandó szolgáltatások körét feltérképezi, megfogalmazza a legfontosabb feladatokat. Kétévente felülvizsgálják a kialakított rendszert, összegzik a megelőző időszak eredményeit. Simó Károly alpolgármester ennek kapcsán elmondta, hogy a szociális területen komoly munka zajlik a városban, évente jelentős összeget fordítanak a különböző ellátásokra, amelyek akár több ezer embert is érinthetnek.

 

Az alpolgármester a sajtótájékoztató másik témájaként említette a postai küldemények kézbesítésével kapcsolatos problémákat, ugyanis ez ügyben több megkeresés is érkezett az önkormányzathoz.

 

Végül egy jótékonysági rendezvényre is felhívta a figyelmet Simó Károly: idén is megrendezik a Szilveszteri futást a főtéren.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék