Elfogadta a költségvetés koncepcióját Érd közgyűlése

Megtartotta idei utolsó közgyűlését Érd város képviselő-testülete. A képviselők több mint 30 napirendi pontot tárgyaltak. Elfogadták a költségvetés koncepcióját is.

Hasonló tartalmaink:

A napirendi pontok között  a zöldhulladék elszállításáról, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetéséről is szó volt. A közgyűlésen tájékoztató anyagok kerültek a képviselők elé, többek között az idei őszi bio- és zöldhulladék elszállítás összegzése is. A következtetéseket levonva azon gondolkozik a szolgáltató, hogy változtat a korábbi évek gyakorlatán.  A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének ütemezését elfogadta a testület.

A polgármester felhatalmazást kapott a Közgyűléstől, hogy tárgyaljon a Volánnal a 2016-ig nyújtott helyi és helyközi szolgáltatásokról.

A Közgyűlés pályázatot ír ki a megüresedett gyermekorvosi praxis ellátására. Az 1. számú házi-gyermekorvosi körzet betöltésére az eddigi orvos sajnálatos halála miatt volt szükség.

A közösségi együttélés alapvető szabályaira vonatkozó rendeletet is módosították: a korábbi migrációs ellenőrzéseknek súlyos szabálytalanságokat tártak fel a városban (erről korábban itt írtunk).

A képviselők megvitatták és elfogadták a 2015-ös költségvetés koncepcióját is, amelyet a testület bizottságai is támogattak. A polgármester emlékeztetett: az önkormányzatok központi finanszírozása a 2015. évben is a 2013-tól kezdődően kialakított feladatalapú támogatási rendszerben történik. Ahogyan T. Mészáros András polgármester előterjesztésében fogalmazott: a városvezetésnek továbbra is a fő célja a működőképesség fenntartása, a kötelező feladatok minél jobb színvonalon történő ellátása, az átgondolt, takarékos gazdálkodás, és – a folyamatos likviditás fenntartása mellett – a város további fejlesztése pályázati források bevonásával. A polgármester hangsúlyozta: a közép-magyarországi régióba, így Érdre is kevesebb uniós forrás érkezik az elkövetkező években, ezért hazai forrásokat keresnek a fejlesztésekhez.

December 1-vel 54 fő részvételével Érden is elindult a téli közfoglalkoztatási program, erről is döntött a közgyűlés.

A közgyűlésen elhangzott, márciusban megkezdődik az M7-es lehajtójának átépítése, és 2016 végére befejeződik a Bem téri Spar áruház építése is (erről részletesen itt írtunk).

A részletekről dr. Bács István alpolgármestert és Szamek Zsoltot, az ÉTH ügyvezetőjét kérdeztük.

Címkék