Marianum hittanverseny

Az érdi Marianum Általános Iskolában idén is megtartották a székesfehérvári egyházmegye egyházi iskolák diákjainak minden évben megtartott hittanversenyét.

Hasonló tartalmaink:

Kaszap István születésének századik, míg halálának nyolcvanadik évfordulóját ünnepli idén a magyar katolikus egyház, ami egyértelművé tette a szervezők számára, hogy a tragikusan fiatalon elhunyt jezsuita novícius életét állítsák a verseny középpontjába. Ferenc atya elmondta, bár még manapság is sok részlet ismeretlen Kaszap István életét illetően, de a gyerekek így is találhattak megfelelő mennyiségű ismeretanyagot a versenyre való felkészüléshez. Kaszap István egy mélyen vallásos család harmadik gyermekeként született Székesfehérváron, 1916-ban. Középiskolai tanulmányait a fehérvári ciszterci gimnáziumban végezte, ahol nem csupán kitűnő tanuló volt, hanem aktívan sportolt és a helyi cserkészmozgalomban is részt vett. Ekkor döntötte el, hogy a jezsuita szerzetesi pályát választja.

1934 nyarán meg is kezdte jezsuita tanulmányait, de nem sokkal később egy ismeretlen betegség támadta meg, ami a sorozatos kezelések ellenére is úgy elhatalmasodott rajta, hogy másfél évvel később, 1935 decemberében, húsz esztendősen elhunyt. Boldoggá avatási folyamata jelenleg is zajlik.

 

Would you like to replay the video?
Címkék