Hazaszeretetről másképp

“Szeretlek, Magyarország” címmel tartanak tematikus hetet az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, melynek célja a diákság hazaszeretetének, illetve hazához való kötődésének a megerősítése.

Hasonló tartalmaink:

Március 15-e, legfontosabb nemzeti ünnepeink egyike, a szabadság, a hazaszeretet, a magyarságtudat szimbóluma. Elsősorban ennek apropóján gondolta úgy a Vörösmarty Gimnázium tantestülete, hogy a gyerekek ebben az esztendőben ne csak az ilyenkor szokásos megemlékezéseken találkozzanak ezekkel a fogalmakkal.

A tematikus héthez kapcsolódóan, az iskola aulájában egy népviseleti kiállítás is nyílt a napokban, amelyet – mint azt Dizseri Márta igazgatóhelyettes elmondta – szintén a magyarságtudat egyik fontos eleme, a hon- és népismeret erősítése érdekében rendezték be.

A tárlat ugyan kézzelfoghatóvá teszi a magyar kultúra egy apró szeletét, de a cél, hogy a tanulók ezen a héten a különböző tanórákon is elsősorban a magyarsághoz kapcsolódó értékekkel, hagyományokkal, gondolatokkal ismerkedjenek – magyarázta Dizseri Márta igazgatóhelyettes. – Szeretnénk megerősíteni a gyerekekben a hazához kötődést, a hazaszeretet érzését, ezért olyan programokat szerveztünk, amelyek közelebb viszik őket a hazaszeretet érzéséhez – tette hozzá.

A  tematikus hét a március 15-ei ünnepséggel méltóképpen zárul pénteken.

Would you like to replay the video?
Címkék