Ünnepi hétvége változatos programokkal

 

Míg a Költészet napi rajzpályázatra még beadhatjuk csemeténk rajzát, addig a Rajzolj szabadságot! című rajzversenyen már a díjazott alkotások kiállításának megnyitójára mehetünk a Szepes Gyula Művelődési Központba. És ha elég bátrak a gyerekek, talán benevezhetünk egy Éjszakai kalandtúrára is a Budakeszi Vadasparkba velük, hogy együtt nézzük meg a nemrégiben beköltözött új állatokat, mielőtt belevágnánk az ünnepi hétvégébe.

Hasonló tartalmaink:

Szombaton régi magyar vásári sokadalomban lehet részük, ha kilátogatnak a Magyarok Érdi Vásárára a Főtérre: kézművesek, hagyományos ételek, kirakodóvásár, felnőtt és gyerekprogramok széles választéka.

A sportolni vágyóknak is több program kínálkozik, szombaton indul az I. Országfutás, melyhez Diósd is csatlakozott, vasárnap pedig egész napos Zumba az Érd Arénában. Aki pedig nézni szeretné a sportot és nem űzni, annak erre is lesz lehetősége szombaton, hiszen akrobatikustorna-verseny lesz a Batthyány Tornacsarnokban.

Az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezik az egész ország a hétvégén, az állami ünnepségek Budapesten már 14-én elkezdődnek. Ennek következtében a hétvégén jelentős forgalomkorlátozásokra lehet számítani a fővárosban. Koszorúzást tartanak 9 órakor Diósdon. Az érdi megemlékezés egyik helyszíne a Művelődési Központ és az előtte levő tér vasárnap délelőtt, koszorúzni az Érdligeti 1848-as emlékműnél fognak. Ha pedig mindezek után komolyzenei kikapcsolódáshoz lenne kedvük, akkor azt is megtehetik Diósdon, ahol nemzetközi kórushangversenyt tartanak az óvoda aulájában 16 órától, majd fáklyás felvonulásra indulhatnak 18 órakor Tárnokon.

És ha már a nemzeti ünnepünk jegyében telik a hétvége, hétfőtől megtudhatjuk, hogy a szomszédságunkban élő nemzeteknek milyen ünnepeik vannak. Nemzeti ünnepek Európában címmel kiállítás nyílik Budaörsön a Polgármesteri Hivatal Aulájában március 16-án.

Kellemes időtöltést kíván a programokhoz az ÉrdMOST! szerkesztősége!

 

Címkék