Néptánc és verbunkos

Tematikus napot tartottak a Vörösmarty gimnáziumban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170.  évfordulójának tiszteletére. A diákok megismerkedhettek a reformkor kulturális szokásaival, gazdaságával, politikájával és irodalmával. A Forrás Néptáncegyüttes is ellátogatott az iskolába, ahol  rendhagyó néprajzórát tartottak a diákoknak.

Hasonló tartalmaink:

Az első órában a 11. évfolyam hallgatta meg dr. Stencinger Norbert történész előadását, amelyből kiderült, milyen szerepet játszott Érd városa a szabadságharc eseményeiben. A második, harmadik és negyedik órában a díszteremben rendhagyó néprajzóra zajlott a Csokonai-díjas Forrás Néptáncegyüttes és a Fölszállott a páva című műsorból is ismert Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közreműködésével.

29137012_1717473914958674_9106877993912893440_o

Ezen a napon mindegyik tanóra kapcsolódott valamilyen módon a nap tematikájához: énekórán verbunkos énekeket tanultak a diákok, rajzon kokárdákat gyártottak többféle technikával, irodalom és történelem órákon pedig a témával kapcsolatos kvízeket töltöttek ki.

A VMG tantestülete a napokban Kárpátaljára látogatott. Az tanárok nem érkeztek üres kézzel: a Nagyberegi Református Líceumnak vittek adományt.  Mint Szilasné Mészáros Judit intézményvezető elmondta, az iskolában március elején jótékonysági gálát tartottak a kárpátaljai iskola megsegítésére, így ezer euró értékben tudták támogatni a nagyberegi líceumot.

Címkék