A víz a legjobb szomjoltó

A Víz Világnapja alkalmából nyílt napot tartott az Érd és Térsége Víziközmű Kft. telephelyén. Március 18-án és 19-én a térségből több száz iskolás volt a társaság vendége a sajátos környezetismereti bemutató órán.

Hasonló tartalmaink:

Az ENSZ 1992-ben határozott úgy, hogy a dublini környezetvédelmi világkonferencia felhívására március 22-e a Víz Világnapja. Az azóta eltelt években kiállításokkal, rendezvényekkel, konferenciákkal emlékeznek meg erről az eseményről. Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. kiemelten fontosnak tartja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra, így a Víz Világnapjához kapcsolódóan minden évben nyílt napot tartanak, ahol rendhagyó környezetismeret óra keretében mutatják be tevékenységüket. A nap mindemellett jó alkalmat ad arra is, hogy rámutassanak arra, hogy a Föld ivóvíz-készletei végesek és hogy ivóvízfogyasztásra ösztönözze a fiatalokat.

György Attila, víztermelési ágazatvezető-főmérnök helyettes elmondta, hogy Magyarországon a ivóvíz biztonságosan fogyasztható, gazdaságos, mert olcsóbb, mint az üdítő, kényelmes, mert nem kell palackokban cipelni, nem jár le a szavatossága, mert mindig friss. A szakember kitért arra is, hogy azért jó és javasolt ivóvizet fogyasztani, mert annak mindig megfelelő az ásványianyag-tartalma és nem utolsó sorban a legjobb szomjoltó is.

A víz világnapja alkalmából megrendezett nyílt napokon idén is több száz alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás tanuló ismerkedhetett meg a víz körforgásával, az egészséges ivóvíz biztosításával, valamint a szennyvíztisztítás mechanikai és biológiai folyamatával.

Would you like to replay the video?
Címkék