Happy hét az érdligeti iskolában

Az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet hatodszor hirdette meg a vízfogyasztást népszerűsítő Happy Hét! programját a magyarországi általános iskoláknak, amelyhez az Érdligeti Általános Iskola is csatlakozott.

Hasonló tartalmaink:

Meg akarjuk mutatni a gyerekeknek, hogy a természetes víz jó minőségű, és szomjoltásra jobb is, mint a cukrozott üdítők – mondta a programsorozatot bemutatva Vargáné Balogh Erikáa, az iskola igazgatója. – A cukrozott italok fogyasztása nagyon elterjedt, és amellett, hogy nem egészségesek, nem biztos, hogy elegendő vizet fogyasztanak a gyerekek.

A Happy hét egybeesett az iskola által már régóta szervezett Ligeti Napok hetével is, így beleilleszkedik az iskola programjába. Vizes játékokat szerveznek is a gyerekeknek, és lesz vízkóstolás is: ásványvizekből és forrásvizekből kóstolhatnak a gyerekek. – Igyekeztünk több helyről vízmintákat hozni, hogy a gyerekek is megtapasztalják: a természetes víz finom – mesélte az igazgató. 

A vízhez más módon kapcsolódó foglalkozásokon is részt vehetnek a gyerekek: készítenek például poháralátétet, címkéket, de például madáretetőt is, mégpedig vizespalackból. A víz szóba kerül a tanórákon is: tematikus órákat is tartanak az OÉTI által kiadott tanári segédletet felhasználva, hogy népszerűsítsék a vízfogyasztást. 

Vargáné Balogh Erikát, az iskola igazgatóját az Érd Fm 101,3 Napos Oldal című műsorában kérdeztük. Hallgassa meg az interjút! 

Címkék