Fejlesztési pályázatokról döntött a Közgyűlés

Megtartotta márciusi ülését a közgyűlés. A képviselők határozatokat hoztak egy, a sportcsarnok bővítését lehetővé tevő beruházás megterveztetéséről, a Darukezelő utcában hosszú évek óta tervezett óvoda megvalósításáról és egy hulladékfeldolgozó üzem megépíttetéséről is.

Hasonló tartalmaink:

A közgyűlés napirendjének elfogadása után az Érd Aréna mellett eddig kihasználatlan terület fejlesztési koncepciójáról döntöttek a képviselők. Az elképzeléseket egy prezentáció segítségével ismerhette meg a testület, amely végül egyhangú döntéssel felhatalmazta a polgármestert a tárgyalások megkezdésére.

- Érden kevés a szálláshely. Nehéz nagyobb sporteseményeket, edzőtáborokat szervezni, mert nem tudunk szálláslehetőséget biztosítani a sportolóknak – magyarázta Bács István alpolgármester. Fontos, hogy létrejöjjön egy egészségügyi rekreációs központ, ahol fiatal sportolókat kezelhetnek – mondta Bács István. Hozzátette: ez egy több lépcsőben elkészülő szálloda-, edzőcsarnok- és orvosi komplexum épül a sportcsarnok melletti területen. A végleges tervek még készülnek, a körülbelül 10-15 milliárd forintba beruházás 10 év alatt készülhet el.

0413_arena_pan_DB

- Mind a szálláshelybővítés, mind az utánpótlásképzés lehetőségének bővítése szükséges – vélekedett Szücs Gábor, az MSZP-Együtt-DK frakcióvezetője. – A beruházást egy komplex fejlesztési terv részeként lenne szükséges kezelni tette hozzá.

Pulai Edina, a Jobbik képviselője azt hangsúlyozta: magyar beruházói háttérre van szükség, és arra, hogy a keletkező profit itthon maradjon.

Egy pályázati felhívás elfogadására is javaslatot tettek a képviselők, ez egy új hulladék-feldolgozó üzem létrehozására vonatkozott. Az önkormányzat keresi a lehetőségeket, hogy minél kedvezőbb költségekkel valósuljon meg a városban a hulladék kezelése.

Az Érd és Térsége Hulladékkezelő tonnánként nagyjából 13 ezer forintos áron teszi le a hulladékot a pusztazámori lerakóba, de a lerakót üzemeltető FKF Zrt. újabb ajánlata 19 ezer forintos tonnánkénti díjat tartalmaz. – emlékeztetett Bács István alpolgármester. – Azzal, hogy pályázatot írunk ki egy feldolgozóüzem létrehozására, annak a lehetőségét teremtjük meg, hogy a kommunkálisan és szelektvíen begyűjtött hulladékbólminél kevesebb kerüljön a hulladéklerakóba.

Jóváhagyott a testület egy óvodai férőhelybővítésre benyújtandó pályázatot is. Ennek megfelelően az önkormányzat a Darukezelő utcában korábban megtervezett óvoda létesítését kívánja pályázati forrásból megvalósítani.

- Minden műszaki feltételnek megfelelünk, készen állunk a Darukezelőben hatcsoportos óvodát megépíteni – mondta Bács István. Amennyiben ezen a pályázaton nem nyerünk, akkor sem mondunk le az óvodaépítésről, valamilyen módon mindenképpen belekezdünk a terv megvalósítására – hangsúlyozta. A beruházás megvalósítását fontosnak tartja Szücs Gábor és frakciója is.

Házi orvosi rendelőket is létesítenek majd a Felső utca 43-ban. A jelenleg a szakorvosi rendelőintézetben működő 2, 3 és a 4-es számú körzetek rendelőit helyezik majd át. Bács István alpolgármester elmondta: a Felső utca 43-ban gyógyszertár épül. Ennek építtetője 3 orvosi rendelőt is épít, amelynek használati jogát az önkormányzat térítésmentesen megkapja.  A rendelőket a város térítésmentesen adja majd át az orvosoknak.

A képviselők tárgyalták az Érdi Újság kiadását is. A Théma Lapkiadó Kft. az elmúlt időszakban csődöt jelentett ezért a lap kiadása veszélybe került. Kiadóváltás történt, az áprilisi első számot már az új kiadó jelenteti meg. A közgyűlés és a polgármester pedig javasolja az új kiadónak, hogy az újság főszerkesztője továbbra is Bognár Nándor legyen.

A képviselők végül elfogadták a fogorvosi ügyelet 2014. évi tevékenységéről szóló, valamint a Vagyonnyilatkozati, Összeférhetetlenségi és Méltatlansági Bizottság 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolót is. 

Would you like to replay the video?
Címkék