Szennyvizet engedtek a Fundokliára

Illegális szennyvíz-kivezetésre bukkantak még szerdán délután Parkvárosban, az M7-es közvetlen közelében, a Visegrádi utcában. Simó Károly a hír hallatán a helyszínre sietett, majd csütörtökön reggel ismét a Visegrádi utcában tájékozódott. Az alpolgármester elmondta: az előzetes vizsgálatokból kiderült, hogy hosszú évtizedek óta szennyezi valaki ilyen módon a környezetet, elsősorban a Fundoklia-völgyet.

Hasonló tartalmaink:

Lakossági bejelentésre vonultak ki az Érdi Közterület-felügyelet valamint az Érd és Térsége Víziközmű Kft. munkatársai a Visegrádi utcába. Pataki Ferencné a munkából hazaérve észlelte, hogy folyik a víz az utcában. Először csőtörésre gyanakodott, ezért értesítette azonnal a szakembereket.

Az ÉTV Kft. munkatársai a helyszínen mintát vettek az összegyűlt vízből és megállapították, hogy nem csőtörésről van szó, hanem illegális szennyvíz-kivezetésről. A vizsgálat azt is megállapította, hogy feltehetően korábban, az elektromos kábel fektetésekor sérülhetett meg a cső, így ezért szivárgott belőle a szennyvíz. Simó Károly alpolgármester csütörtökön délelőtt a helyszínen tájékozódott az üggyel kapcsolatban.

Simó Károly hangsúlyozta: minél hamarabb az ügy végére akarnak járni, ugyanis ilyen mértékű környezetkárosítással még nem találkoztak és nem engedheti meg magának senki, hogy ilyet tegyen büntetlenül – hangsúlyozta az alpolgármester.

A délelőtt folyamán az ÉTV munkatársai azt próbálták kideríteni, hogy hol van a cső vége, honnan ered a szennyvíz. Feltehetően igen hosszú cső fut a földben, ugyanis a feltárás kezdetén már több mint 70 métert mértek a szakemberek.

Would you like to replay the video?
Címkék