Legyen trendi cukrászdába járni!

Hazánkban már öt helyszínen népszerűsítik a francia desszertkülönlegességeket. Április 20-án kezdődött a Café Gourmand Hét a Pataki Cukrászdában is. A rendezvény célja, hogy megismertesse a vendégekkel a XXI. századi francia cukrásztrendet.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete egy országos programot hirdetett cukrászok és cukrászdák számára, Café Gourmand elnevezéssel. Ez egy tányérdesszert elnevezése, amely párizsi éttermekben bukkant fel először a 2000-es évek elején. A célja az volt, hogy a megrövidült étkezési időbe még éppen beleférjen pár falatka, különböző ízvilágú sütemény és egy kávé. Hazánkban már öt helyszínen népszerűsítik így a francia desszertkülönlegességeket, így a Pataki Cukrászdában is.

Vojtek Éva a Cukrász Mester Magazin főszerkesztője szerint a mindig kell valami újat mutatni, és ez egy jó lehetőség arra, hogy kis méretben új ízeket kóstolhassanak meg az édességre vágyók.

Az érdi Pataki Cukrászda is részt vesz az országos programban. Pataki Ádám cukrászmesterrel Nagy Emese készített interjút. Hallgassa meg a beszélgetést!

Café Gourmand Hét a Patakiban

A program keretében több apró falatot mutatnak be egy tányéron, különböző textúrában és ízesítésben – mondta el Pataki Ádám. A cukrászmester öt, hagyományosnak mondható francia desszert mini változatát választotta az összeállításba: egy könnyed lime-os, kókuszos parfét, a klasszikus operaszelet átdolgozott változatát, egy macaront, szintén másképp, majd egy karamellás tejcsokoládé mousse-t és végül egy teasüteményt, ami kiválóan passzol a 100% arabica kávéból készült presszókávéhoz.

A Café Gourmand ezen kínálatát április 30-ig kóstolhatják meg az érdeklődők a Pataki Cukrászdában. 

Would you like to replay the video?
Címkék