Rendkívüli segítség magyarlakta kárpátaljai településeknek

Megtartotta áprilisi ülését Érd közgyűlése. Döntöttek többek közt óvodafejlesztésről, a nyári napközis tábor megrendezéséről, a szennyvízszippantás díjáról, és arról is: Érd rendkívüli pénzügyi segítséget nyújt három kárpátaljai településnek. Díjak és elismerések  adományozásáról is határoztak a képviselők. 

Hasonló tartalmaink:

A közgyűlésen több szervezet és intézmény beszámolója és tájékoztatója is elhangzott, valamint az idei nyári napközis tábor megrendezéséről is döntöttek a képviselők, így a korábbi évekhez hasonlóan ismét az általános iskolások rendelkezésére áll a Favágó utcában található minden igényt kiszolgáló létesítmény. Az egész nyári időszakot kitöltő programot idén a Batthyány Általános Iskolai Sportiskola szervezi.

A szennyvíz szippantásának díjáról is döntés született az ülésen. Egy kormányhatározatnak megfelelően júliustól úgynevezett „kéttényezős” díjat alkalmaznak majd a városban. Simó Károly hangsúlyozta, hogy a csatornaszolgáltás díja sokkal kedvezőbb, mint a szippantás, ezért is kéri a lakosságot, hogy aki még nem kötött rá a csatornahálózatra, az mielőbb tegye meg.

A 2014-2020 Európai Uniós időszakban a kormány az önkormányzat részére 800 millió forintos keretforrást biztosít, ennek a felhasználásáról is döntött a testület. Az alpolgármester elmondta, óvodafeljelsztések várhatóak a közeljövőben.

A közgyűlés polgrámesteri előterjesztésként tárgyalta azt a sürgősségi napirendi pontot, amely egy egyszeri pénzügyi támogatást jelent; a megszavazott 5 millió forintos összeget pedig három kárpátaljai magyarlakta település kapja, az ott kialakult rendkívüli helyzet miatt.

Ezután díjak és elismerések  adományozásáról is döntöttek a képviselők, a személyügyi kérdések miatt ezekre zárt ülésen került sor.

Would you like to replay the video?
Címkék