Elfogták a házaló csalókat

Elfogták a házaló csalókat, akik Érden és a környező településeken próbáltak visszaélni a közüzemi szolgáltatók nevével. A csalók víz- és csatornamunkásnak adták ki magukat és a helyi víziközművek által kötelezően elvégzendő feladatokra hivatkoztak. A helyi közszolgáltatók ismételten felhívják a figyelmet, hogy ők semmilyen ingatlanon belüli feladatra nem adnak és nem is adhatnak ki utasítást.

Hasonló tartalmaink:

Álmunkások, besurranó tolvajok házaltak hivatalos küldetésnek álcázva az elmúlt időszakban Érden és a környező településeken. A hívatlanul érkező csalók így próbáltak kisebb-nagyobb csatornatisztítási feladatokkal, vagy hasonló látszattevékenységgel gyorsan készpénzhez jutni vagy a házakba bejutva értéktárgyakat eltulajdonítani. Városunkban a 6. számú választókerületben is jártak a csalók, azonban a lakosok időben értesítették erről a településrész képviselőjét, Kopor Tihamért.

A feltételezett csalókat a rendőrség elfogta, azonban az ügyben a nyomozás érdekében nem nyilatkoztak. A helyi társaságok kérik a lakosokat, ha gyanús emberek próbálnak pénzt kicsalni vagy hívatlanul az ingatanra bejutni, akkor azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a víziközművek elérhetőségein.

A helyi közszolgáltatók, az Érd és Térsége Víziközmű Kft., valamint az Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. semmilyen ingatlanon belüli feladatra nem adtak és nem adhatnak ki utasítást – hívta fel a figyelmet Sárosi Péter. Az ÉTV gazdasági igazgatója hangsúlyozta, hogy a víziközmű-szolgáltatók szakemberei nem szednek készpénzt és csak vízóra leolvasása miatt csöngetnek be bejelentés nélkül. Hozzátette: természetesen a munkatársak rendelkeznek arcképes igazolvánnyal, amelyet kérésre felmutatnak.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék