Dunaparty – tisztítsuk meg az érdi Duna-partot!

Tudja Ön, hol készült cikkünk nyitóképe? Igen, az érdi Duna-parton a hétvégén. Sajnos nem mindenütt ilyen szép. De most tehetünk érte, hogy az egész szakasz ilyen legyen! Tisztítsuk meg folyóvizeink partját! – ez a jelmondata a szervezőknek, akik összefogást hirdettek az érdi Duna-partra, ahová önkéntes szemétszedőket várnak május 16-án.

Hasonló tartalmaink:

A programhoz a Tiszánál, a Kőrösöknél, a Marosnál, az Ipolynál, a Drávánál és a Balatonnál élők is csatlakoztak, annak érdekében, hogy tiszta környezetben tudjuk kirándulni.

A takarítás napja, azaz május 16. egybe esik az országos TeSzedd! akcióval. A Duna érdi szakaszára várnak önkéntes szemétszedőket, hogy tisztává tegyék a folyó partját Érdnél is. Az akcióhoz már csatlakozott az Érdi Horgászegyesület, amely már többször vett részt a hasonló jótékonysági rendezvényeken is.

Hallgassa meg a interjúnkat!

Egyéni regisztráció

A Dunaparty összefogáson való részvételhez nem kell mást tenni, mint ehhez a Facebook-csoporthoz csatlakozni, és persze elmenni a szombati takarításra.

Csapatregisztráció

Csapatok regisztrációját is várják, ehhez csak az alábbi adatokat kell megadni, és küldenek minden “kelléket” – és megszervezik az összegyűjtött szemét elszállítását is.

Csapatvezető neve:
Csapatvezető telefonszáma:
Szállítási cím, ahova a kesztyű, zsák, kötözőanyag érkezik és címzett neve:
Gyülekezőpont pontos címe:
Összeszedett szemét gyűjtőpont pontos címe, vagy GPS koordináció: (a gyűjtőpontnak könnyen megközelíthetőnek kell lennie egy kommunális hulladékot szállító járműnek):

Ha kérdés adódna, a szervezők a 36-30/411-68-63-as telefonszámon segítenek.

 

Fotó: Ölvedi Réka

Címkék