Kezdődnek a munkálatok a Sárd utcánál Parkvárosban

Jövő hétfőn megkezdődnek a munkálatok Érd-Parkvárosban, a Diófa–Cseresznyefa–Eperfa utcákban – tájékoztatott T. Mészáros András.  Érd polgármestere sajtótájékoztatóján még szót ejtett a hétvégi TeSzedd! akcióról, a május 30-i szőlővirág ünnepről, illetve a 2030 kilométeres futásról is beszámolt. A Sárd utcai lakossági fórum is téma volt, ugyanis ott megkezdődik a csatorna rekonstrukciója. A polgármester szólt arról is, hogy május végén-június elején városunkba érkezik Orbán Viktor miniszterelnök, aki minden megyei jogú várost végigjár és konzultál a városvezetéssel a tervekről.

Hasonló tartalmaink:

A TeSzedd! akcióval kezdte sajtótájékoztatóját a polgármester, ugyanis Magyarország egyik legnagyobb mozgalma, és országszerte 115 ezren regisztráltak rá, míg Érden 10 helyszínen lesz szemétszedés szombaton.

T. Mészáros András kitért a 2030 kilométeres futásra is, amelyet Simó Károly alpolgármester (Fidesz-KDNP) szervezett, hogy akkora távot fusson le az a mintegy 100 résztvevő, amennyi a város irányítószáma – ez most nem sikerült, mivel „csak” 1815 kilométert teljesítettek (nagyjából 18 km/fő), de hagyományteremtő céllal indult, így a jövőben is megszervezik a nagy futást.

A polgármester ismertetett egy programot is: május 30-án az Érden élő nemzetiségekkel az ófalusi pincesorra szerveznek szőlővirág ünnepet.

Majd az érd-parkvárosi munkálatokkal folytatta a polgármester: hétfőn (május 18-án) megkezdődnek a munkálatok a Diófa–Cseresznyefa–Eperfa utcákban és lesz olyan időszak is, amikor a teljes utcaszakasz le lesz zárva. T. Mészáros András ez ügyben kéri a lakosokat, hogy legyenek türelemmel, és tájékozódjanak a helyi médiából a fejleményekről. A Sárd utcában is munkálatok lesznek.

A polgármester a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy a hétvégén a Megyei Jogú Városok találkozóján vesz részt a két alpolgármesterrel, dr. Bács Istvánnal (Fidesz-KDNP) és Simó Károllyal, ahol remélik, hogy ötleteket cserélhetnek más városok vezetőivel is.

Újságírói kérdésre T. Mészáros András elmondta, hogy május végén-június elején várhatóan városunkba érkezik Orbán Viktor miniszterelnök, mivel országjáró útján minden megyei jogú városba ellátogat, ahol a helyi vezetéssel konzultál. – Érd nagy hátránya, hogy a Közép-Magyarországi Régióba tartozik, amely a következő években a legkevesebb Európai Uniós támogatást kapja, így a kormánytól kell forráshoz jutnia a városnak – erről is kíván beszélni a miniszterelnökkel, mondta a polgármester.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy szeretnének bevezetni egy mobil-kamerarendszert, amellyel könnyebben kiszűrhető lenne az illegális szemétlerakás, de mint említette, van már egy éjjel-nappal hívható telefonszám is, ahol be lehet jelenteni az illegális szemétlerakást.

Címkék