Német óvoda, KLIK-együttműködés, pályázatok az oktatási bizottság ülésén

A köznevelési intézmények működtetésével kapcsolatban született döntés az oktatási bizottság ülésén: miután a nevelési feladatokat már korábban átvette a KLIK a várostól, azt a javaslatot teszik, hogy a az üzemeltetési feladatokat is vegye át az intézményfenntartó. Az ülésen szóba került még a német nemzetiségi óvoda kérdése is.

Hasonló tartalmaink:

Bár a köznevelési intézmények üzemeltetésével kapcsolatos költségek továbbra is az önkormányzatot terhelnék, a bizottság azt a javaslatot tette, hogy a város ne vállalja fel az üzemeltetési teendőket, adja azt át a KLIK-nek – hangsúlyozta az ülés után Kéri Mihály bizottsági elnök.

Hozzátette, az ülésen szóba került még a német nemzetiségi óvoda kérdése is. Az intézmény kialakításával kapcsolatos javaslatot támogatta a bizottság. Ezzel is az a célja az önkormányzatnak, hogy a városi intézményrendszer megfeleljen a szeptembertől életbe lépő követelménynek, a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás lehetőségének.

A 2014. évi Kulturális Keretre benyújtott pályázati beszámolókat is elfogadta a bizottság. Többek között nyugdíjas klubok, művészeti csoportok is voltak a pályázók között.

Zárt ülésen tárgyalta a bizottság azt a napirendi pontot, amely a Szepes Gyula Művelődési Központ intézményvezetői pályázatának az elbírálására vonatkozott. A biztottsági elnök erről annyit mondott: egy hónapon belül ismét kiírják a pályázatot, továbbá hangsúlyozta, bízik benne, hogy augusztus végén, legkésőbb szeptember elején már eredményt tudnak hirdetni az ügyben.

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék