Táborozás: válasszunk életre szóló élményt gyermekünknek!

Nagyon fontos, hogy a szülők minél változatosabb programot válasszanak a gyermeknek. Az igen széles kínálatban érdemes alaposabban is körülnézni, hiszen egy jól kiválasztott tábor örök élmény lehet, a csalódás viszont elveheti a gyermek kedvét a hasonló programoktól.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd város által szervezett napközis táborról itt olvashatnak részletesen!

 

A szülőnek több dolgot is körül kell járnia mielőtt beíratja a gyereket egy táborba, többek között érdemes kideríteni 15_06_11_tabor_1azt is, hogy a szervezők rendelkeznek-e a táboroztatáshoz szükséges megfelelő engedélyekkel, de a programkínálat összeállítása is igen fontos lehet – mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője. - A tapasztalatok azt mutatják, hogy az idei évben a kaland- és a sporttáborok a legnépszerűbbek – tette hozzá.

A Táborfigyelő oldalon pontokba is szedték a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes átgondolni, mielőtt gyermekünknek tábort választunk.

Csak olyan tábort keressünk a gyermekünknek, ami jogilag rendezetten működik. Az ilyen táborok egyrészt minőséget is képviselnek, másrészt felelősséget is vállalnak, legyen szó akár a programokról, akár a gyermekek testi épségéről. Fontos az is, hogy csemeténk korának megfelelő tábort válasszunk, és amennyire lehet, a választáskor a döntést közösen hozzuk meg!

Érdemes megtudni, hogy van-e tábororvos a választott táborban, vagy hétvégén is hívható háziorvosi ügyelet. Kötelező minden, a gyermek által szedett állandó gyógyszerről tájékoztatni a táborszervezőt, még ha a gyermek azt otthon egyedül veszi is be. A táborokban a megváltozott környezet és a sok élmény hatására ez kimehet a táborozó fejéből, így szükséges a táborvezetői kontroll.

Ha elengedjük, engedjük is el – húzzák alá az oldal információit összeállító táborfigyelők. Néha a szülőnek nehezebb a tábori időre való elszakadás, mint a gyermeknek. Ekkor fordul elő, hogy túl gyakran hívjuk fel csemeténket, üzeneteket küldünk, így nem hagyjuk igazán kiélvezni a táborozás adta lehetőségeket, sőt honvágyat is kelthetünk benne. Ha gyakori visszajelzés szükséges, inkább a táborvezetőt érdemes keresni, a gyermeket pedig kétnaponta keresni – hangsúlyozzák.

Would you like to replay the video?

Címkék