Kék-szürke-sárga, és mindenki szereti, mi az?

Nemrégiben új személyvonatok jelentek meg a – többek között – Érdet is érintő vasútvonalakon. Ennek a sokak számára látványos beruházásnak az apropóján tartottak lakossági fórumot a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol más, a vasúti szolgáltatással kapcsolatos kérdések is felmerültek.

Hasonló tartalmaink:

Mérsékelt érdeklődés mellett zajlott a MÁV-START ZRt. által meghirdetett lakossági fórum, ahol elsősorban a közelmúltban forgalomba állított kék-szürke-sárga színű, FLIRT típusú motorvonatok beszerzéséről tudhattak meg többet az érdeklődők. A társaság vezetői – többek között – a vonatok gyártásáról, műszaki paramétereiről, környezetvédelmi és energiahatékonysági rendszereiről valamint kényelmi jellemzőiről tájékoztatták az érdeklődőket.

Jóllehet az elmúlt években végrehajtott vasúti fejlesztések eredményeit – köztük az új motorvonatok forgalomba állítását – mindenki elismerte, ugyanakkor a fórum résztvevői további, még megoldásra váró gondokra is felhívták a figyelmet.

A lakossági fórum eredeti témájával, azaz a motorvonatokkal kapcsolatban elhangzott, hogy amint az összes új szerelvény forgalomba áll, úgy az elővárosi vasúti közlekedés kétharmadát a FLIRT vonatok fogják kiszolgálni. Ez pedig nem csupán a szolgáltatás színvonalának már korábban is említett emelkedését, hanem a környezeti terhelés csökkentését is jelentheti.

Would you like to replay the video?

Címkék