Érdikumok: új értékeket keresnek és találnak

Az Érdi Hungarikum Klub két évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy a helyi értéktár bizottság számára segítsen összegyűjteni azokat a városban fellelhető értékeket, amelyek megőrzése, illetve megóvása indokolt. Az érték – az úgynevezett Érdikum – lehet akár személy, tárgy, foglalkozás, azaz igen széles a paletta.

Hasonló tartalmaink:

Would you like to replay the video?

Brunczvikné Máté Ildikó a klub egyik alapítója elmondta, néha észre sem vesszük azokat az értékes dolgokat, amelyek akár a helyi értéktárba is bekerülhetnek. A klubban a jelenleg is aktív tagok száma 25 fő, ők folymatosan azon dolgoznak, hogy felkutassák az Érdikumokat.

A elmúlt két év mozgalmasan telt a klub életében, számtalan új értéket sikerült találni a városban, többek között néhány közösség is ide sorolható. A további tervek között szerepel az is, hogy a lehető legtöbb értéket hozzáférhetővé tegyék mindazok számára, akik érdeklődnek az Érdikumok után.

Az Érdi Hungarikum Klub egy nyitott közösség, várják az mindazokat, akik fontosnak tartják a helyi dolgokat – hangsúlyozta Brunczvikné Máté Ildikó.

 

Címkék