Már visszaköltözhettek az anyaotthon lakói

Csupasz tetőszerkezet, szétszóródott bádoglemez darabok -  így néz ki a Lea Anyaotthon épülete és annak környéke a szerdai vihar után. A kár jelentős, közel 100 négyzetméteren tépte le a szél a bádogtetőt az épületről, a nagy esőzés miatt pedig szinte teljesen beázott az otthon.

Hasonló tartalmaink:

Az épületben az emelten több lakószoba is van, ezért a vihar után lakhatatlanná vált az intézmény. A beázás olyan mértékű volt, hogy teljes áramtalanítást végeztek a szakemberek, hiszen a lámpatestekből is csöpögött az esővíz.

A katasztrófavédelem tanácsára kiköltöztették a bentlakókat – erről számolt be Varga-Hegyi Eszter az intézmény vezetője. Majd hozzátette. hogy a Mariánum Általános Iskola tornatermében helyezték el azt a 17 felnőttet és 15 gyermeket, akik nem tudtak rokonoknál megszállni.

Az otthon lakóinak elszállítását gyorsan megszervezték, ebben közreműködött Simó Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester is. A helyreállítást ma azonnal megkezdték az otthonban, így sikerült kialakítani egy érintésvédelem szempontjából is biztonságos részt, ahová délután három órakor már mindenki visszaköltözhetett.

Would you like to replay the video?
Címkék