Óvoda, iskolák, kéményseprés a rendkívüli közgyűlés ülésén

Rendkívüli ülést tartott városunk közgyűlése július 30-án. A megjelent képviselőknek öt kérdésben kellett határozatot hozniuk. 

Hasonló tartalmaink:

A közgyűlés első napirendi pontjában a város ismét megerősítette azt az elköteleződését, hogy a saját anyagi erőforrásaival is0730_kozgyules_2 részt kíván vállalni a helyi köznevelési intézmények működtetésében. Ennek alapján mintegy 430 millió forint elköltéséről kellett határozni, amit – a korábbi évek gyakorlata szerint – ezúttal is a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fog megkapni.

Aki szeretné és meg is felel a követelményeknek, ősztől akár német nemzetiségi óvodába is járathatja gyermekét a városban. Azonban, hogy az intézmény szeptemberben valóban elindulhasson, ahhoz a működtetésért felelős Német Nemzetiségi Önkormányzatnak további pénzre is szüksége van, amit a második napirendi pontban a közgyűlés meg is szavazott számukra.

0730_kozgyules_1Augusztus elsején lejár az önkormányzat és a városban kéményseprői közszolgáltatást végző cég közötti szerződés. Emiatt egyrészt új pályázat kiírására van szükség, másrészt addig is, míg nincs meg az új partner valamilyen formában biztosítani kell a szolgáltatás folyamatosságát. A témában ugyan az ellenzék is megszólalt, de végül mindannyian elfogadták az előterjesztést.
Szintén minden képviselő támogatta a negyedik napirendi pontban megfogalmazottakat, miszerint az önkormányzat egy eddigi, belső tevékenységi körbe tartozó feladatot ezentúl, egy külső vállalkozó bevonásával kíván elvégeztetni. Mint azt Simó Károly hozzátette, a cél a költséghatékonyság.

Pulai Edina, a közgyűlés Jobbikos képviselője külön is üdvözölte a postai jellegű szolgáltatás kiszervezésére vonatkozó döntést, mondván személyesen is tapasztalta mekkora terhet ró ez a feladat a hivatal munkatársaira. Ugyanakkor elmondta, az, hogy a nyertes cégnek érdi tulajdonosa van, még szimpatikusabb számára.

A képviselők végül, az Ercsi úti sporttelepen a közeljövőben megépülő, műfüves futballpálya kapcsán benyújtott sürgősségi indítvány megszavazásával zárták a rendkívüli közgyűlést.

Would you like to replay the video?
Címkék