Magyar-görög párharc a hétvégén, a női röplabda Európa-ligában

A görögöket fogadja az Európa-liga harmadik fordulójában a magyar női röplabda-válogatott a hétvégén, az Érd Arénában. A két csapat szombaton 20.30-tól, vasárnap pedig 18.30-tól mérkőzik meg egymással.

Hasonló tartalmaink:

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyarok a grúzok kétszeri legyőzésével kezdték a sorozatot, ám egy héttel később törökországi vereségekkel folytatták a szereplést. Jelenleg két forduló után hat csapat közül a negyedik helyen áll Magyarország a sorozat tabelláján.

A görögök eddig egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhettek el a törökök és a lengyelek ellen is. A tabellán éppen a magyarokat előzik meg egy pozícióval. Mindettől függetlenül a hétvégi párharc esélyesének Jan De Brandt együttese számít, amely a világranglistán is megelőzi ellenfelét, és a két csapat legutóbbi mérkőzését, 2013 októberében, a világbajnoki selejtezők második körében a most hazai pályán játszó gárda nyerte. Ennek ellenére semmiképpen sem szabad alábecsülni a vendégeket.

11779824_391543801043650_1254965346423475812_o„A következő két hétvégén otthon játszunk, és biztos vagyok benne, hogy az Érd Arénában, ahol gyakorlatilag a tavalyi és az idei felkészülés nagy részét végeztük, jobb teljesítményre lesz majd képes a csapat – nyilatkozta Jan De Brandt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a törökök elleni vereségek után. – Törökországban láttuk, hogy min kell még javítani, s a következő időszakban erre fektetjük a hangsúlyt. A törökök elsősorban nyitásban és blokkvédekezésben múltak felül minket, ezekre kell nagyon odafigyelnünk a továbbiakban. Ezen felül nagyon rendezett csapat benyomását keltették. Én azt remélem, hogy a két soron következő ellenfél, Görögország és Izrael is hasonló játékerőt képvisel majd, mert csak így tud fejlődni a válogatott.”

„Ez a görög csapat nyilvánvalóan erősebb, mint az, amelyikkel mi akkor találkoztunk, tehát nem szabad alábecsülnünk őket – mondta el a magyar csapat feladója, Kötél Zsanett, aki a két évvel ezelőtti mérkőzésen válogatottunk csapatkapitánya volt. – Pláne ez után a két törökországi meccs után, amelyből le kell vonnunk a megfelelő konzekvenciákat. Hazai pályán sokkal harcosabban, agresszívabban kell játszanunk, mint tettük azt legutóbb idegenben, de biztos vagyok benne, hogy saját szurkolóink buzdítása mellett ez sikerül, és akkor győzni is fogunk.”

A mérkőzésre a helyszínen kaphatók jegyek. A felnőtt tikett 1500 forintos áron, míg a diákok és a nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a találkozót. 14 éves kor alatt pedig díjtalan a belépés. Mindkét mérkőzés alakulását nyomon lehet követni az Európa-liga honlapján, a www.roplabdaeuropaliga.hu oldalon. A vasárnapi meccset az M4 Sport tv-csatorna élőben közvetíti.

Karádi Zoltán

Címkék