Hőség, hőség, hőség – és még nem látszik a vége!

Az idei nyár negyedik nagy hőséghullámában izzadunk éppen, ami az eddigi leghosszabb hőségriadó Magyarországon 2015-ben. Mihez is kezdhetnénk a hétvégén?

Hasonló tartalmaink:

Amíg minden csatornán halljuk a híradásokat arról, hogy nem enyhül a meleg, esetleg kis záporok fordulhatnak elő, amik nem is hűtik 30 fok alá a hőmérsékletet, addig szervezetünk tiltakozik a már napok óta enyhülni nem akaró csaknem 40 fokos hőmérséklet ellen. Természetesen ez főként a most is dolgozókra igaz, hiszen azon szerencsések, akik a szabadságukat éppen egy vízparton töltik, kevésbé érzik megerőltetőnek.

Minden alkalommal elmondják, hogy tartózkodjunk árnyékban, igyunk sok folyadékot, lehetőleg vizet és ne fogyasszunk nehéz ételeket. Már a könyökünkön jön ki a napvédelemről szóló jó tanácsok tömkelege, ami óva int attól, hogy a tűző napra merészkedjünk a magas UV sugárzás miatt, no és naptej nélkül persze még a boltba sem érdemes elindulni.

Már kívülről tudjuk a hétvégi kamionstop feloldását és azt is, hogy jobban oda kell figyelni vezetés közben, hiszen lassabbak a reflexeink a nagy melegben.

De ha már a városban kell töltenünk az időnket, akkor megpihenhetünk a klimatizált közintézményekben és több helyen is vizet osztanak a Vízművek vagy a Vöröskereszt önkéntesei a gyalogosok és az autóval utazók számára.

De addig is, amíg ennek vége nem lesz, néhány izgalmas program, amivel elterelhetjük figyelmünket a hétvégén:

Pénteken véradókat várnak Százhalombattán, ne felejtsük egy véradással, három életet menthetünk meg! Este 6-kor nyílik P. Boros Ilona képzőművész kiállítása az érdi Városi Galériában, majd fél órával később Bálint Imre festményeiből összeállított tárlat megnyitójára mehetünk a Szepes Gyula Művelődési Központba. Este 7-kor Köszöntünk világ! felkiáltással kezdődik Százhalombattán a XXII. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Nyitóceremóniája. Ha jól kimelegedtünk a táncolásban, akkor jusson eszünkbe, hogy ma van A Fagylalt Éjszakája, amely programhoz több környékbeli fagyizó is csatlakozott és este 7 után féláron kínálják a hűsítő finomságot.

Szombaton “Rock Youu Like an Animal” jótékonysági koncertet és egyéb programokat szerveztek az Érdi Civil Állatmentők javára a Blues Tanyán Érden. Ha pedig éppen a Velencei-tó partján hűsöltek a nap folyamán, akkor este az Agárdi Popstrand színpadán a Hoolignas és Vastag Tamás is koncertjét hallgathatják meg. Érdieknek féláron a belépő!

A hétvégén a sport sem maradhat el, a magyar női röplabda-válogatott fogadja az Érd Arénában a görög válogatottat szombaton és vasárnap a Női Röplabda Európa Liga verseny keretében.

Vasárnapi kikapcs a gyerekkel: a hűvös szobában lehet alkotni, ki milyennek és hogyan látja házi kedvencét. „Szeresd az állatot, mert ő is szeret téged” címmel a rajzpályázatra még szeptember 10-éig várják a pályaműveket. Nagyobbaknak emlékeztetőül: még mindig megtekinthető a Momentum és A hosszú fehér felhők földjén című kiállítás is.

Ha a programok ellenére is a hőmérséklet miatt fáj a feje, gondoljon arra, hogy még nem lesz egyhamar vége!

Címkék