Szeptemberben nyit a német nemzetiségi óvoda Érden

Felújították a Riminyáki úti óvodát, amely szeptembertől német nemzetiségi óvodaként működik majd. Az intézményt a Német Nemzetiségi Önkormányzat kezelésébe adja a város. A választókerületben zajló fejlesztésekről a terület önkormányzati képviselője, a város alpolgármestere, Bács István (Fidesz-KDNP) tájékoztatta az Érd TV Híradóját.

Hasonló tartalmaink:

A város tavaly év végén kapott a kormánytól 800 millió forint működési támogatást, amelyből elkülönítettek 70 millió forintot a Riminyáki úton található óvoda felújítására, hogy ismét működhessen. Januárban a Közgyűlés egy Német Nemzetiségi Óvoda létrehozása mellett döntött.

Amint teljesen elkészül az épület, azt a Német Nemzetiségi Önkormányzat kezelésébe adja az önkormányzat, így erre az intézményre a körzetes szabályok nem vonatkoznak majd a jövőben, hiszen a felvételnél elsősorban a nemzetiségi szempontokat veszik majd figyelembe. Az alpolgármester hozzátette, hogy speciális nevelési program zajlik majd az intézményben, főként a német nyelvi és kulturális szempontokat tartják majd szem előtt az óvodapedagógusok.

Bács István alpolgármester az Érd Tv Híradójának nyilatkozva kiemelte, hogy szeptember 1-jétől kezdődnek az óvodai foglalkozások az intézményben; a 46 férőhely mellett öt új munkahely is létrejött a városban.

Ezen kívül Bács István a választókerületben zajló útfejlesztésekről is beszélt, tájékoztatása szerint 2 kilométer új mart aszfaltos utat építettek meg az elmúlt időszakban. Az alpolgármester hozzátette, a Rómer Flóris téren az ősz folyamán adják át az új gyermekjóléti központ épületét is, ahol jelenleg is zajlanak a munkálatok.

Would you like to replay the video?
Címkék