Jubileumi év kezdődik a Marianumban

Ünnepi szentmisével a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában is megkezdődött a tanév. Takácsné Tóth Noémi, az iskola igazgatónője elmondta, a tanévnyitóval egyúttal az idei, jubileumi esztendő is kezdetét vette, hiszen immár 25 éve annak, hogy a város egyetlen egyházi iskolájában elindultak az első osztályok.

Hasonló tartalmaink:

vlcsnap-2015-09-01-17h11m09s159Az ilyenkor szokásosnak mondható, felemás érzésekkel vettek részt a diákok a Marianum évnyitó ünnepségén, amit ezúttal is az Érd-Újvárosi Jézus Szíve plébánián tartottak. A pedagógusok mellett ebben az esztendőben 400 gyermek énekelte együtt a tanév kezdetét jelző Veni Sancte, azaz “Jöjj szentlélek” című dalt.

Az eredetileg 1935-ben indult oktatási intézmény a második világháború után megszűnt és csak a rendszerváltást követően, 1991-ben született újjá. A Marianum Általános Iskola a mai napig Érd egyetlen egyházi tanintézménye, így a mindennapokat is elsősorban a keresztény szellemiség határozza meg.vlcsnap-2015-09-01-17h10m31s36

Az idei eseményeket számba véve az igazgatónő elárulta, a jubileumi tanév egyik legfontosabb feladata az a beruházás lesz, ami – a tervek szerint – jövőre indul és, amelynek során az iskola épületének nagyszabású átalakítására lehet számítani.

Az alapítás 25. évfordulójáról a Marianum Általános Iskola külön szentmisén is megemlékezik, amit szeptember 14-én, szintén az Érd-Újvárosi Jézus Szíve plébánián tartanak majd. Takácsné Tóth Noémi hozzátette, a diákok, tanárok és szülők mellett mindazokat nagy szeretettel várják a jeles alkalomra, akik annak idején aktív szerepet vállaltak az iskola újraindításában.

Would you like to replay the video?
Címkék