Szórták a pofonokat (videóval)

Igazán rangos eseményt és mérkőzéseket hozott össze az Érdi Boksz Klub és a Pest Megyei Ökölvívó Régiós Központ: a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában tartottak Pofonpartit.

Hasonló tartalmaink:

A szervező, Dobrádi Zsolt kitett magáért, hisz a Pofonpartira tizennégy csapat is érkezett, valamint Dobrádit dícséri, hogy kiváló párosításokat hozott össze. Dobrádi Zsolttal az Érdi Boksz Klub vezetőjével, a Pofonparti szervezőjével beszélgettünk, hallgassa meg az interjút!

Már a bemutató mérkőzéseken sem csak simogatták egymást a felek, sőt, amikor a Budaörsi Ökölvívó Egyesület versenyzője, Czigány Sándor a felnőtt találkozón a kőbányai ökölvívó, Sényei László ellen lépett ringbe, utóbbi pedig nem kímélte ellenfelét, Czigányt le kellett léptetni a második menetben.

Az érdiek hat versenyzővel képviseltették magukat a mezőnyben, ahol Ruzsinszki Bálint a 38 kilogrammosoknál, Csóka Klaudia a női 68 kilogrammban, Szigetvári Bendegúz az 50 kilogrammosoknál, Farkas Huba pedig az 54 kilogrammosoknál lépett ringbe, s játszott döntetlent a bemutató mérkőzéseken.

Az éles összecsapásokon további két érdi húzott kesztyűt, Gregor Alexandra a héten megbetegedett, s a verseny napján sem volt százszázalékos, ám így is csak bemondással kapott ki a vecsési Pap Zsófiától, míg a másik érdi, Bozsányi Tamás a zuglói Lakatos Attilát legyőzte, így végül egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el az ÉBK bokszolói.

A Pofonpartin a 2000-es sydney-i olimpián bronzérmet, 1997-ben világbajnoki címet, 1998-ban és 2000-ben Európa-bajnoki címet szerző Erdei ’Madár’ Zsolt is megjelent, hisz egyesületének, a Madárfészek Akadémiának két versenyzője is ringbe lépett. Hallgassa meg a vele készült interjúnkat!

A Pofonparti további mérkőzésein a helyszínen tartózkodó mentőápolónak is volt dolga, hisz több résztvevőnek is eleredt az orra vére, vagy a szemöldöke, esetleg a szája szakadt fel. Ez mind azt mutatja, hogy igazán rangos találkozókat tartottak, amik remek felkészülések a következő hónapokban rendezett országos bajnokságokra.

Nézze meg videóinkat a Pofonpartiról!

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék