A korkülönbség nem számít!

Felnőtt versenyző nélkül vágott neki a százhalombattai rövidpályás országos úszó bajnokságnak az Érdi Úszó Sport Kft., amely a felnőtt mezőnnyel szembeni kor- és tapasztalatbeli különbséget áthidalva több szép eredményt is elért.

Hasonló tartalmaink:

A százhalombattai országos bajnokságon az Érdi Úszó Sport Kft. sportolói közül Milák Kristóf 1500 m gyorsúszásban tizenharmadik (15:38,79), 400 m gyorson (3:54,74) és 50 m pillangón (25,43) egyaránt tizedik (utóbbi évjáratos csúcs), míg 200 m pillangón (2:03,67) tizenegyedik lett. Mindezt úgy, hogy 2000-es születésű, így korban (de nem időben) jócskán elmarad a felnőttektől.
A tizennégy éves, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon korosztályában ezüstérmes Barócsai Petra sem vallott szégyent, a felnőtt nők között 800 m gyorsúszásban (8:45,39) tizenegyedikként ért célba, míg 200 méteren (2:03,54) a kilencedik lett, de 100 m pillangón (1:01,99) 10., 100 m gyorson (57,64) 12. lett.
Sós Dániel korban és eredményekben is rendkívül közel van a felnőtt szinthez, amit jól mutat a szingapúri ifi világbajnokságon elért ezüstérme is, hisz a maga tizenhét évével az érdi csapatban ő számít a rangidősnek. Ez eredményein is látható, mivel 100 m (55,27) és 200 m vegyesúszásban (1:58,42) is negyedikként érte a falat, úgy, hogy mindkettő évjáratos csúcs lett, míg 200 m hátúszásban (1:56,87) az ötödik helyen végzett.
Tekauer Márk a rövidebb távokra specializálódott, s a rendkívül népszerű 50 m gyorson is tizenötödik lett, míg 50 m pillangón (24,90) hatodikként ért célba. A 200 m pillangó előfutamában a második helyen ment tovább 1:57,04-es idejével, úgy, hogy a magyar úszás egyik királyát, Cseh Lászlót is maga mögé utasította, de a döntőben aztán hatodikként zárt 1:56,56-tal, ami óriási egyéni rekordja.
Kovács Benedek is maradandót alkotott, hisz az előfutamok során negyedik lett 100 m hátúszásban (54,72), majd a fináléban hetedikként végzett, de emellett begyűjtött egy tizedik helyet is 200 m háton (2:01,02), 50 m háton pedig 25,77-tel lett ötödik az előfutamban, majd 25,70-nel a hatodik.
A Kovács Benedek, Sós Dániel, Tekauer Márk, Jánosi Kristóf összetételű érdi vegyesváltó a negyedik helyen ért célba 4×50 méteren (1:41,71) megelőzve például a Cseh Lászlót is a soraiban tudó egrieket.
Az Érdi Úszó Sport Kft.-nek – mivel egyelőre csak utánpótlás versenyzői vannak – egy erőfelmérő volt a százhalombattai országos bajnokság, a többi versenyző a középmezőnyben zárt, s ezúttal érem nélkül maradt a csapat, de nem is csoda, hisz minden versenyző évekkel le van maradva a válogatott tagjaitól, de ezt kitartó munkával kompenzálhatják a következő néhány évben.

Would you like to replay the video?

Huszonhét magyar úszó utazhat Izraelbe a december 2. és 6. közötti netanyai rövid pályás Európa-bajnokságra Kiss László szövetségi kapitány előterjesztése alapján. A szakvezető a százhalombattai rövid pályás ob zárása után, az edzőbizottság szombati ülését követően jelölte ki a keretet, amelyet még a sportági szövetség elnökségének is jóvá kell hagynia. A válogatottban 15 férfi és 12 női versenyző kap helyet, köztük több újonc is, így az Érdi Úszó Sport Kft. versenyzője junior-vb-ezüstérmes Sós Dániel, illetve a szingapúri korosztályos csúcseseményen döntőző juniorok közül Lavotha Oszkár, Juhász Adél, Molnár Flóra és Szokol Szonja. A százhalombattai bajnokságon nyújtott teljesítménye alapján kiérdemelte a csapattagságot a budafoki Mészáros Márk, illetve a győriek magyar-orosz kettős állampolgárságú sprintere, Lobanovszkij Maxim is. Az elmúlt években érmeket szállító felnőtt klasszisok közül csaknem mindenki indul a kontinensviadalon, csupán Verrasztó Evelyn, Kis Gergő és Kozma Dominik hiányzik majd a rajtkövekről.

0624_baku_sos

Sós Dániel

A MAGYAR CSAPAT
Férfiak: Balog Gábor, Bernek Péter, Cseh László, Földházi Dávid, Grátz Benjámin, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kenderesi Tamás, Lavotha Oszkár, Lobanovszkij Maxim, Mészáros Márk, Nagy Péter, Sós Dániel, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid
Nők: György Réka, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Joó Sára, Juhász Adél, Kapás Boglárka, Molnár Flóra, Novoszáth Melinda, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Szokol Szonja, Sztankovics Anna

A százhalombattai rövidpályás úszó országos bajnokság teljes eredménylistáját ide kattintva érheti el.

mti.hu/erdmost.hu, fotó:mob.hu

Címkék