Tízéves a Naprózsafa Együttes

vlcsnap-2015-11-27-20h13m50s41Megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte a diósdi Naprózsafa Hagyományőrző Néptánc Egyesület. A jubileumi eseményt gálaműsorral ünnepelték a tagok, amelyre a környező települések táncosait is meghívták.

Hasonló tartalmaink:

2005-ben alakult meg a diósdi Naprózsafa Hagyományőrző Néptánc Egyesület. Tagjai között olyan lelkes szülők szerepelnek, akiknek gyermekei a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Naprózsa Néptánccsoportjában táncolnak. Kezdetben amatőr együttesként működtek, mára azonban több kulturális eseményen meghívott vendégként lépnek színpadra.

A Naprózsafa Együttes tagjai főként környékbeli, mezőföldi táncokat tanulnak, de a Kárpát-medence táncos örökségét is megpróbálják elsajátítani – mondta el Bogóné Tóth Zsuzsanna. Nemecsek Levente Sándor, művészeti vezető hozzátette: az elmúlt 10 év során sokat fejlődött a csapat.

A jubileumát ünneplő csapatot Bogó László, Diósd polgármestere is köszöntötte, aki szintén a Naprózsafa Együttes tagja. A jubileumi gálaestre az elmúlt 10 év alatt megtanult koreográfiákból válogatott.

Would you like to replay the video?
Címkék