Lezárult a sóskúti csatornaprojekt

Az új szennyvíztisztító telepnél kedd délelőtt megtartott szalagátvágással hivatalosan is lezárult a sóskúti csatornaprojekt. A több éven át zajló előkészítést követően idén tavasszal már a gépek is megjelentek a településen és alig fél esztendő alatt nem csupán az új szennyvíztisztító, hanem mintegy 25 kilométernyi csatornahálózat is kiépült a szomszédos községben.

Hasonló tartalmaink:

Többek között a kivitelező, az önkormányzati képviselő-testület tagjai, a leendő üzemeltető valamint dr. Aradszki András országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a több mint kétmilliárd forintból megvalósult sóskúti csatornahálózatot. Az államtitkár beszédében úgy fogalmazott: ha egy településnek vannak víziói, akkor már csak arra kell várni, hogy jöjjön a lehetőség, hogy ezt meg is valósítsa. Sóskút pedig élt a lehetőséggel, hiszen élt a kormány által felajánlott összeggel. Ugyanakkor hozzátette: nem csak ezért jelentős ez a mostani beruházás.

König Ferenc, Sóskút polgármestere a köszönetnyilvánításokon túl elmondta: most már több mint két évtizede annak, hogy a település képviselőtestülete úgy határozott, hogy önálló szennyvíztelepet és hálózatot hoz létre. Kedd délelőtt ennek a hosszú időszaknak a végére került pont.

Címkék